Şeytan Üzerine…

Şeytanın en büyük hilesi var olmadığını düşündürmektir insanlara.

Bir filmde gördüğüm bu cümlenin ardında çok hain bir plan saklı aslında. İnsanlığın başlangıcından beri bizi sürekli kötü yollara çekmek için gece gündüz ara vermeksizin uğraşan bir varlık etraflarda gezinmekte. Huzurdan kovulduğu gün atarlı ergen triplerinde bazı iddialarda bulunmuş ve bu iddiaları gerçekleştirmeyi hayat felsefesi olarak edinmişti. ‘kullarını yoldan saptıracağım, onlardan bir pay alacağım, yarattığını değiştirteceğim, onları şükreder bulamayacaksın gibi gibi…’  Aslında kendini Allah’a ispat etme çabasından başka birşey değil bu bocalaması. hesapta ona göre ateşten yaratıldığı için kendisi daha hayırlı.  ilk faşist olan şeytan bazı şeytani ideolojilerini insanlara tarih boyu empoze etti. peki bunu sadece vesvese vererek mi yaptı? -hayır.

İnsanoğlu tarih boyunca şeytana kulluk etti çok tanrılı dinlerle. kimisi atalarını yüceltti cinleri onlar zannederek taptı, kimi kavim ise bazı şeytani ritüellerle onlarla irtibata geçerek tapındı. poseydonlar, osirisler, kukulkanlar, hatta günümüzde hala tapılan şivalar… bunun örnekleri bitmez.

“Doğrusu insanlardan bazı kimseler, cinlerden bazılarına sığınırlardı da, cinler onların taşkınlıklarını artırırlardı.”
(CİN / 6)

tanrıların kurban istemesi olayı, cin şeytanlarının insanlığın kendini elit ilan eden kesmiyle gizli ritüellerle haberleşmesinden başka bir şey değil. bu gibi ritüellerde burada yazamayacağım iğrençlikte olaylar cereyan ediyor. yine de örnek vermem gerekirse masum insanların katli, cinsel sapkınlıklar, her türlü yasaklar… İblis ilk başta kendine tapılmasını kabul etmiyor çünkü alemlerin rabbi olan Allah’tan korkuyor ama sonra bakıyor ki bunun önüne geçemiyor battı balık yan gider diyor o da.

şeytani dinleri tekelinde tutan yönetici kadro ne zaman bu sapkınlıklarını yüzlerine vuran bir peygamber gelse onu inkar edip aşağıladılar ve kendi kavimlerini daha da saptırdılar. çünkü emri direkt şeytandan alıyorlardı.  misal bedir savaşında bile şeytan korkuyor ve ben sizin göremediklerinizi de görüyorum diyor belki de trans halindeki bir müşriğe. Aslında konu anlattıkça anlatılacak bir konu ancak ben günümüzdeki etkilerinin üzerinde durmak istiyorum.

Günümüzde Afrika’nın Benin ülkesinde büyü olarak bildiğimiz wudu dinine mensup 5 milyon insan yaşamakta. bu insanlar vücautlarını ruh adını verdikleri ve taptıkları mahluka(mahluklara) teslim edip ateşte yürüyor, kendilerine bıçaklarla zararlar veriyor, iğrençlikler yapıyorlar. dedikleri ise bir süreliğine de olsa biz de tanrı oluyoruz. nefsini ilah edinen insanlardan bazıları da onlar malesef.

Modern toplumlarda ise senaryo aynı, mahiyet farklı. hollywood’un dikte ettiği uzaylılar(cinler)  başrolde bu toplumlarda. bir çok filmde aslında uzaylıların bizi yönettiklerini, hatta eski toplumlarla irtibata geçerek onlara da yol gösterdiklerini empoze ederler. hem bu medyumlara ne oldu da daha düne kadar cinlerle haşır neşirken artık uzaylılarla konuştuklarını iddia ediyorlar. dediğim gibi bu konu gerçekten çok uzun. ben sadece yüzeysel bir şekilde kağıda dökebilirim. daha fazla bilgi edinmek isteyen internetten araştırabilir. bilgi kirliliğinden de çekinmeyin sonuçta elimizde hakla batılı ayırt eden yüce bir kitap var. uzaylılara tapan onlarca tarikat var ve insanları da hak yoldan uzaklaştırmak için gece gündüz çalışıyor bu insan şeytanları.

ben bu yazıda galaksiler arası gezen uzaylılar var mı yok mu tartışmasına girmiyorum belki varlardır belki yoklardır. yalnız dikkat çekmek istediğim konu günümüzde tapınılan şeyhlerin insanları etkileme gücünü, şeytanların din adamlarını bile etki altına alıp onları böbürlenen kimselere dönüştürmelerini, ruhçu öğretileri tüm uluslara pazarlamaya çalışan zavallıları farklı bir pencereden size gösterip farkındalığınızı ortaya çıkartmaktır.. Allah bizleri o sinsi vesvesecinin vesveselerinden korusun.

 


About the Author
Author

Baybora

Leave a reply

Name (required)

Website