Günebakan Çiçekleri…

 

Söz veriyorum, sana rahatsızlık vermeden şuradaki camın önünde öylece oturup dışarıdaki dünyayı seyredeceğim. Günün doğu tarafındaki ilk hayat ışığı ile beraber yeni bir hayata başlamanın heyecanını yaşayıp, her günümün bir öncekinden daha aydınlık olması için dua edeceğim. Her yeni günle beraber yeni bir kendini keşfediş yaşayacağıma olan inancım artarak devam edecek. Zira tekdüzelik yakışmaz bana. Yaşamın bu kadar renkli hareleri içinde tekdüze olmak, yaşamın ahengine uyum sağlamak değil, kendi kendini öldürmek demektir çoğu zaman.

Söz veriyorum, sessizce bir köşede oturup senin bugün için olan planlarına karışmayacağım. Bugün önemli bir gün!!! Konuklarına tatları damağında kalacak ve belki başka ortamlarda “ne kadar güzel kısır yapmıştı” demelerine neden olabilecek muhteşemlikte yemekler hazırlamalısın. Alışverişini de dün yaptın, bir önceki günde temizlik yaptın, hatta yemeklerinin soğuk yenebilecek olanlarını dün akşamdan hazırlayıp kaldırdın, konuklarına yetişmesini garantiye almak için. Kısırlar, patates salatalaları, börekler en güzel servis tabaklarına alınacak ve konuklar için herşey hazır olacak. Herşey kusursuzca hazırlanmalı. Zira kusur bulmak yada eleştirmek için can atan konuklarda olabilir aralarında. Söz veriyorum tüm bu hazırlıklarının arasında sana şunu sormayacağım ve keyfini kaçırmayacağım; “Allah ve ahiret hayatın için ne yaptın bugün?”

Söz veriyorum, yarında yaz tatili öncesi çıkacağın alışveriş için, tam bir gününü harcamanın sana vereceği mutluluğa da laf etmeyeceğim. Ellerin kolların paketlerle dolu olarak zar zor kendini eve attığında az önce köşe başındaki marketin önünde cips paketlerine hayranlıkla bakan Suriyeli 4-5 çocuğu gördün mü diye sormayacağım. Gördüysen eğer onlara birer tane cips almak, onları mutlu etmek aklından geçti mi diye sorup çok bilmişlik yapmayacağım. Haddimi bilirim ben!!!

Söz veriyorum, şurada camın önünde oturup akşamın kızıllığı çökerken batı tarafına, kuşların telaşla ağaç tepelerine çekilmeden önceki son danslarını seyredeceğim sadece. Onların gün içersinde görevlerini en iyi şekilde yaptıklarına dair işaretleri olan şen cıvıltılarını işitip “sen ne yaptın” demeyeceğim sana dönüp. Onlar akşam ezanı okunmadan az önce Yaratıcılarını tesbih edip, yeni bir güne başlayacakları sabah ışıklarına kadar geceleyecekleri ağaç dallarını seçmek için son keşiflerini yaparken “bugün şükrettin mi” diye sormayacağım. Onlar bu kocaman döngünün içersinde küçücük varlıklar olarak mutlulukla sert pikeler yaparken birbirlerine, “onlar mı daha mutlu sen mi daha mutlusun” diye ukalalık yapmayacağım tabii ki.

Söz veriyorum, gece sen huzursuzca kabuslar görürken, ben rahatlık içersinde “hak etmişti bunu” demeyeceğim. Rabbime dua edeceğim benim mutluluğumu sanada yaşatsın diye, bana bahşettiği kavrayış ve anlayış gözlüklerinden sanada versin diye, hemde en renklisinden, hemde en morundan, en mavisinden. Bu aydınlığı herkesin yaşamasını dilememdeki neden herkesin buna layık olduğunu düşünmem değil, Yaratıcının bütün övgülere layık olduğunu düşünmemdendir.

Söz veriyorum, sabah olduğunda başımı doğu tarafına tekrar uzatıp, kızıllığı görüp, yaşadığım tüm güzellikler için yönümü hep O’na dönüp, sizden uzaklaşıp hep O’na yaklaşacağım. Her gece aydınlığı özleyen Günebakan çiçekleri gibi…

Bakara
257: Allah inananların egemeni ve dostudur; onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkar edenlerin dostları ise azgın kişilerdir; onları aydınlıktan karanlığa çıkarırlar. Onlar ateş halkıdır, onlar orada sürekli kalıcıdır.

www.eliffevziyecaltepe.wordpress.com/2014/05/25/gunebakan-cicekleri



About the Author
Author

Elif Fevziye Caltepe

Leave a reply

Name (required)

Website