KUR’AN’DA YOK!

KUR’AN’DA YOK!

Yazıya başlamadan önce şunu söylemeliyim ki, ben dediğim şeylerini tamamı doğrudur diyemem fakat elimden geldiğince delilli ile ve akla uyarak yazıyı hazırlamaya çalıştım. Bana kesinlikle inanın demiyorum, başkaları da bana zıt görüşler sunacaktır ve siz hepsini okuyun ve aklınızla doğru olanı seçin.

HURAFE:Ölünün arkasından Yasin okumak.
GERÇEK:Diri olanı uyarsın ve inkârcılar üzerine söz hak olsun diye indirilmiştir. (Yasin,70)
———————————————————————————–
HURAFE: Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır.
GERÇEK: “Kâfirler hoşlanmasa da siz, dini yalnız O’na
özgüleyerek, Allah’a dua edin!” (Mümin 14)
———————————————————————————–
HURAFE:Evliyalardan şefaat istemek
GERÇEK:Allah’ın yanında bir de kendilerine zarar veremeyen, yarar sağlayamayan şeylere kulluk ediyorlar ve şöyle diyorlar: ‘Bunlar bizim Allah katındaki şefaatçilerimizdir.(Yunus,18)
———————————————————————————–
HURAFE:Peygamberden şefaat istemek
GERÇEK:Allah’ın, peygamberimize toplumuna söylemesi için vahyettiği sözler: “De ki: ‘Doğrusu ben, sizin için ne bir zarar, ne de bir yarar sağlayabilirim.'” (Cin,21)
———————————————————————————–
HURAFE:Evliyalar, şeyhler ve gavslar insan üstü özelliklere sahiptir.
GERÇEK:İslam’a göre son peygamber olan Hz.Muhammed’den sonra Kur’an kimsenin üstün bir özelliği olacağını belirtmemiştir. İslam’da ruhban sınıfı yoktur. Allah ile araya aracı koyanın Allah’a bakacak yüzü yoktur (Mehmet Okuyan).
———————————————————————————–
HURAFE:Mezhepler haktır.
GERÇEK:Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir. RUM-32

ŞÛRÂ-13: Daha önce Nuh’a buyurduğu dini size yasa olarak belirledik. Sana vahyettiğimiz gibi İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya da öğütledik: ‘Bu dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin.’ Fakat kendilerini çağırdığın şey, ortak koşanlara ağır gelmektedir. ALLAH dileyeni kendine seçer ve kendisine yöneleni doğruya ulaştırır.

EN’ÂM-159: Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiçbir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah’adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.

TEVBE-107: Birtakım zararlı eylemlerde bulunmak, insanları İslâm’dan çevirmek, mü’minler arasına ayrılık sokmak ve başından beri Allah ve O’nun elçisine karşı savaş tavrı içinde bulunanlara bir gözetleme yeri sağlamak için, ayrı bir mescid kuran münafıklar da var. Bunlar size, muhakkak şöyle yemin edecekler: “Biz bu mabedi yapmakla, ancak iyilik arzu ettik.” Oysa Allah onların yalancı olduklarına bizzat şahittir.

ÂLİ İMRÂN-103: Ve topluca Allâh’ın ipine yapışın, ayrılmayın; Allâh’ın size olan ni’metini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman idiniz, (Allâh) kalblerinizi uzlaştırdı. O’nun ni’metiyle kardeşler haline geldiniz. Siz ateşten bir çukurun kenarında bulunuyordunuz, (Allâh) sizi ondan kurtardı. Allâh size âyetlerini böyle açıklıyor ki, yola gelesiniz.
———————————————————————————–
HURAFE:Mezhepler İslam’ı bölmez, sadece işimizi kolaylaştırır bize yol gösterir.
GERÇEK:Mezhepler suyu kaç yudumda içmen gerektiği gibi dinde hiçbir yeri olmayan İslam’ı zorlaştırıcı şeyleri İslam gibi gösterir. Mezheplerin farklı farklı helal ve haramları vardır. O yüzden dört hak mezhep saçmalığı diye bir şey yoktur. Allah herkese farklı helal haram mı belirler? Helal olan da haram olan da birdir. Doğru değişmez.
———————————————————————————–
HURAFE:Biz şeyhlerimize, gavslarımıza tapmıyoruz, onlar sadece yol gösteriyor. Allah’ın tek yaratan olduğunu biliyoruz.
GERÇEK:Bir insanın her sözüne uyuyor, onların yanlışlarını görmeden ona teslim oluyorsanız o sizin putunuzdur.

Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah’ındır! O’nun yanında birilerini daha veliler edinerek, “Biz onlara, bizi Allah’a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz.” diyenlere gelince, hiç kuşkusuz, Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz.” (Zümer,3)
———————————————————————————–
HURAFE:Ölen evliyanın, gavsın mezarında sanki onun torpili ile bir yere varacakmış gibi yalakalık yapmak.
GERÇEK:“Öyle bir günden çekinip korunun ki, o gün kimse kimsenin yerine ceza çekmeyecek, kimseden şefaat kabul edilmeyecek, kimseden fidye alınmayacak ve kimseye yardım edilmeyecektir.” (Bakara 2/48)

“Hesap verme günü nedir, sen ne bileceksin? Gerçekten, sen ne bileceksin hesap verme gününün ne olduğunu? (Öyleyse dinle!) O gün bütün yetki Allah’ındır. O gün, hiç kimse başkası için bir şey yapamaz (kimse kimseye şefaat edemez). O gün bütün yetki Allah’ındır.” (İnfitâr 82/13-19)
Ve daha birçok ayet vardır.
———————————————————————————-
HURAFE:Sünnet olmak.
GERÇEK:Antik mısırdan Yahudilere geçen ve hiçbir dini dayanağı olmayan uygulamadır. Cinsellikten az zevk alınması için yapılır.
TÎN-4: Gerçekten biz “İnsan”ı en güzel bir sûrette yarattık.
———————————————————————————–
HURAFE:Kur’an’ı anlamadan okuyabiliriz.
GERÇEK:Yahut buna biraz ekle! Ve Kur’an’ı ağır ağır, düşüne düşüne oku! (MUZZEMMİL-4)
———————————————————————————–
HURAFE:Kainat peygamberimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. (Seni çılgın. Hadi ordan.)

GERÇEK: O Allah’tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı. (Bakara-29)
Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zariyat-56)

HURAFE: Gıybet yapan, kötü davranış sergileyen kişilerin “etliye sütlüye karışmam ben, kalbim temizdir” dediğini illaki duymuşsunuzdur. Zaten bu kişilerin hepsi doğru olsa dünyada kötü insan yok.
GERÇEK:
Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa (bilsin ki) şüphesiz o hayasızlığı ve kötülüğü emreder. Eğer Allah’ın size lütfu ve rahmeti olmasaydı sizden bir kimse asla temize çıkamazdı. Ancak Allah dilediğini arındırır. Allah duyandır, bilendir (Nur 21).

İnsanlar sadece, inandık demeleriyle bırakılacaklarını ve imtihana çekilmeyeceklerini mi sandılar? (Ankebut,2)
———————————————————————————–
HURAFE:CUMA NAMAZI KADINLARA FARZ DEĞİLDİR
GERÇEK:Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrıldığında Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır (CUMA-9)

Gördüğünüz üzere “EY İMAN EDENLER” ifadesi kullanılıyor. Cuma günü kadınlar iman etmiyor mu? “Çocuk varsa kim bakacak” diyenlere de çocuk büyüyene kadar baksınlar zaten böyle bir durumda küçük çocuğu bırakın ve gidin demiyoruz.
———————————————————————————–
HURAFE:İbadetlere vakit bulamıyorum, gücüm yetmiyor.
GERÇEK:Bu konuda insanların yüzlerce bahanesi var fakat hepsinin ortak noktası üşengeç olmaktan kaynaklanır.
GERÇEK:Böyle kişiler (istisnalar illa ki olacaktır) üşengeçtirler ve ibadetlerin karşılığında bir şey almayacaklarını düşünürler. Örneğin “ibadete vakti bulamıyorum” diyen birisi güzel bir vücut için spor yapmaya vakit bulur,her gün arkadaşlarıyla sinemaya gider, telefonda televizyonda ya da bilgisayarda saatlerce vakit geçirir fakat “neden namaz kılmıyorsun?” diye sorunca verecekleri yegane cevap şudur: Ne var aktivite de mi yapmayalım?
Yap, yap da kısa süren ve insanı gerçekten rahatlatan namaza ya da diğer ibadetlere vaktin yok mu sahiden?
———————————————————————————–
HURAFE:Abdestiniz yoksa Kur’an’a dokunmayın.
GERÇEK:Bu hurafenin insanları Kur’an’dan ne kadar uzaklaştırdığını görüyorsunuzdur.Bunu savunan insanlara soracağım soru şu: Abdestin nasıl alınacağı Kur’an’da yazıyor ve biz Kur’an’ı okumadan abdestin nasıl alınacağını nasıl öğreneceğiz?
Cevap olarak “hocalardan öğren” gibi oldukça saçma deliller sunanlar oldu fakat senin hocalarının hocasının hocası da illa ki Kur’an’dan öğrendi, böyle delil mi olur Allah aşkına?
———————————————————————————–
HURAFE:KANDİLLER
GERÇEK:
KADİR GECESİ-Bu konu hakkında Allah sadece “Kadir gecesi” hakkında bir ayet belirtmiştir ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirtmiştir. Fakat bunun Ramazanın 27. gecesi olduğuna dair kesin bir delil yoktur. Kadir gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında Hz. Peygamber’in mü’minlere tavsiyesi, Kadir gecesini Ramazanın son on gününde ve özellikle de rivayetlere göre tek gecelerinde aramaları şeklinde olmuştur.
Kısacası Kadir gecesinden bahsedilir ancak kesinlikle 27.gündür diyemeyiz,son on günde aranabilir.
BERAT GECESİ-
Hz. Peygamber’in ve sahabe-i kiramın mescitlerde bu geceyi ihya etmek için toplandıkları, özel dualar ettikleri, bugün özellikle ülkemizde olduğu gibi bu geceye has namaz kıldıkları şeklinde tek bir rivayet dahi gelmemiştir. Bazı hadisler vardır ancak Kur’an’da geçmez ve bu hadislerin de zayıf olduğu belirtilmiştir.
MEVLİD KANDİLİ VE REGAİP KANDİLİ-
Bu kandillerin peygamberimiz tarafından kutlandığına, arkadaşları tarafından kutlandığına ya da ölümünden sonra arkadaşlarının, eşinin kutladığına dair hiçbir delil bulunmaz.İlk kez Mısır’da Şii Fatimi devleti tarafından hicretten 350 yıl sonra kutlandığı bilinmektedir. Dinde bir yeri yoktur, bir gelenek haline gelmiştir.
———————————————————————————–
HURAFE:ÇOCUK EVLİLİĞİ İSLAM’DA VARDIR.
GERÇEK:
Talak suresi 4. ayeti “henüz regl olmamış kadın” olarak yorumluyorlar. Sonra gelip Kur’an’da çocuk evliliği vardır diyorlar. Üzücü tarafı ise bunların sadece ateistler tarafından argüman olarak kullanılmasının yanı sıra çoğu Müslüman tarafından maalesef bu uygulanıyor.

AHZÂB-49: Ey inananlar! Mümin kadınlarla nikahlanıp, onları, temasta bulunmadan boşadığınızda, artık onlar için size iddet saymaya lüzum yoktur.

Bu ayete bakınca İslam’da boşanan bir kadının bir süre bekler. Bu bekleme süresinin kadının hamile kalması durumunda çocuğun kimden olduğunu öğrenmek için olduğu bellidir. Bu bekleme süresi değişir. Bakara suresi 228. ayete göre eşinden boşanan kadın üç kez regl olmayı bekler. Bakara suresi 234.ayete göre eğer kadının eşi ölmüşse dört ay on gün bekler. Talak suresi 4.ayete göre hamile olan kadın da doğum yapmayı bekler. Ayrıca Talak süresi 4.ayette regl olamayanlar(menapoz ya da hastalıklar) ise şu ayet geçer: Adetten kesilen kadınlarınızın iddet bekleme sürelerinde kuşkuya düşerseniz, onların iddetleri üç aydır. Adet görmeyen kadınların süreleri de böyledir. (Talak 4)

Ancak bazı IQ’su yerlerdeki “abazalar” adet görmemiş kadın ifadesini “henüz görmemiş” anlamında çeviriyor ve 9-10 yaşındaki bir çocukla evleniyor. Ve hatta görmüşseniz Hz.Ayşe’nin 9 yaşında hatta 6 yaşında bile evlendiği uyduruluyor.

Peki doğru mu?
Cevap:Yuh.

Peki gerçek evlenme yaşı kaçtır?
Erginlik çağıdır.”Yetimleri, nikâh çağına gelmelerine kadar gözetleyip deneyin. O zaman onlarda içinize sinecek bir olgunluk ve erginlik görürseniz, mallarını onlara geri verin …” (4/6)

Özet geçersek: Yoktur. Vallaha yok.
———————————————————————————–
HURAFE:Gusül abdestinin nasıl alındığı Kur’an’da geçmiyor.
GERÇEK:Bir doktora ateşiniz olduğu için gidiyorsunuz ve doktor size “soğuk suda bir yıkan” diyor. Siz gidip nasıl yıkanayım ilk önce kolumu mu yıkayım diye soruyor musunuz? Hayır. O zaman Allah’ta size “yıkanın” dediği zaman sanki ilk defa duymuş gibi “nasıl yıkanalım?” diye sormayın! Doktor deyince anlayıp Allah deyince neden anlamamazlıktan geliyorsunuz?
———————————————————————————–
HURAFE:Aslında burada Diyanet’i eleştireceğim fakat buna göre yaşayan çok insan olması dolayısıyla bu listeye kattım.
Diyanet’in imsak vaktine baktığımız zaman kapkaranlık bir hava görüyoruz.Peki Kur’an ne diyor?
GERÇEK:Fecr vaktinde beyaz iplik, siyah iplikten tebeyyün edinceye (size belli oluncaya, gündüzün aydınlığı, gecenin karanlığından sıyrılıncaya) kadar yeyin ve için (Bakara,187).
———————————————————————————–
HURAFE:Teravih namazı.
GERÇEK:Öncelikle şunu söyleyeyim: Evde boş oturmaktansa içinizden geliyorsa namazı kılabilirsiniz fakat burada dikkat çekmek istediğim şey Teravih namazının Allah’ın emri olmamasıdır. Peygamberimiz bile hayatında hiç Teravih kılmamıştır. İnsanlar Allah’ın emrettiği sabah namazını, öğle namazını kılmayıp Teravih’i kılıyor.
Peki ne zararı var?
Çok zararı var. Öncelikle Allah’ın bize emretmediği bir şeyi Allah emri gibi göstermek büyük günahtır.


About the Author
Author

Zenci Musa

Leave a reply

Name (required)

Website