En Sağlam ve Güvenilir Bağı, Allah ile Kuralım

En Sağlam ve Güvenilir Bağı, Allah ile Kuralım

Aile bağı, akraba bağı, dostluk bağı, sahip olduğumuz mal ve mülk ile olan bağımız, iş dünyasındaki bağlarımız, siyasi ve sosyal bağlarımız gibi birçok bağımız vardır hayatta. Çoğu işimizde bu bağlarımıza güvenir ve ona göre hareket ederiz. Oysa gerçek anlamda inanmak ve inancının gereklerini yerine getirmek isteyen kişi için en sağlam ve en güvenilir bağ, Allah ile kurulandır. Kul, Rabb’ine sımsıkı sarılıp bağlanmalıdır:

“Şu halde, artık salatı (namaz ve duayı) hakkını vererek yerine getirin ve zekâtı içten gelerek verin; bir de Allah’a sımsıkı bağlanın: O’dur sizin tek efendiniz; O ne güzel koruyup kurtarıcı ve O ne güzel yardımcıdır!” (Hac Suresi 78)

Allah ile kurulan bağ dışındaki diğer tüm bağlar yıkılıp bozulabilir. Bizi hayal kırıklığına uğratabilir. Biz bunu hak edecek bir şey yapmamış olsak da insanlar tek taraflı olarak bizimle olan bağlarını koparabilirler.

Bu dünyada gerçek anlamda sağlam bir bağ kurmak ve kurduğu bağdan emin olmak isteyen kişi en sağlam bağ olan Allah’ın bağına, sıkıca sarılmalıdır. Çünkü insan o bağı ve güveni bozmadıkça Allah o bağı bozmayacaktır:

“Kim güzel davranarak özünü Allah’a teslim ederse o, en sağlam kulpa yapışmıştır. Bütün işlerin sonu Allah’a varır.” (Lokman Suresi 22)

Ey nefsim! Şayet merak ediyorsan en sağlam ve güvenilir bağı, Allah ile kurulandır bağların en sağlam ve güvenilir olanı. Allah’tan daha güzel bağ kuran var mı?

Not: Bu yazı, Dr. Emre Dorman’ın “Kendini Kınayan Nefis” isimli kitabından alınmıştır.


About the Author
Author

Editor 1

Leave a reply

Name (required)

Website