ADETLİ KADIN ORUÇ MU TUTARMIŞ ?

Ben 25 yaşında üniversite mezunu,kendini entel olarak gören,okumaya aşık genç bir bayanım.Herşeyi okuyan ve araştıran ben, ne yazık ki dini konularda yakın zamana kadar en ufak bir araştırma yapmamış ve bütün dini bilgilerimide çevremden almaya çalışmıştım ki benim en büyük talihsizliğimde o çevrenin gelenekçi bir yapıya sahip olmasıydı.

Ben bu yaşıma kadar ,bir kadının adetli iken namaz kılmayacağını ve oruç tutmayacağını zannediyordum. Çevremden gelen tepki şöyleydi;adetli kadın oruçmu tutarmış ,adetli kadın namaz mı kılarmış.İnsanların beni nasıl yanılttığını Kuran okuyana kadar bende bilmiyordum.Oysa Kuran`da, hayızlı halindeki kadınlarla ilgili ayetlerde ,onlarla cinsel ilişkiye girilmeyeceği söyleniyor.Bunun haricinde hiçbir yasak ve öğüt yok.Ayrıca hangi hallerde namaz kılınmayacağı ve oruç tutulmayacağı söyleniyor,bunun içinde hayızlı hali geçmiyor.
Adetli olduğum zamanlarda ,Allah`ın söylediği en önemli ibadetlerden namaza ve oruca ,sırf bu insanlar yüzünden, ara veriyordum.Kuran`da namazda yada oruçta ,adetli kadınla ilgili hiçbir kısıtlama gelmemiştir.Yani adetli ikende bir kadın namaz da kılabilir,oruçta tutabilir.
Ben ,bana bu bilgileri yalnış aktaranların neye dayanarak bana yıllarca yalnış bilgiler verdiklerini bilemiyorum,ahirette bunun hesabınıda Allah`a nasıl verecekler onuda bilemiyorum.Çünkü sırf bu zihniyet yüzünden birçok bayan namazını kılmıyor,orucunu tutmuyor.Burada kendimde de suç buluyorum,herşeyi okuyan ben iş Kuran okumaya gelince yapmadım ve bunun sonucunada senelerce katlandım.

Yazar : S.G.

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website