Kuran evrenseldir!

Çevremdeki insanlarla konuşurken insanların Kuran’ı çağdışı olması ya da yalnızca Araplara gelmiş olması yanılgılarına düşerek reddettiklerini düşünüyorum. Çünkü bunu sıkça dile getiriyorlar. Bir insan zina yaparken bunun ne büyük bir suç olduğunu görmüyor. Bunu savunurken de “ama Kuran 1400 yıl önce gelmiş. Artık dünya çok değişti, o o zaman için geçerliymiş” diyor. Ya da alkol ve kumar için de bunlar geçerli. Ancak yüce kitabımızda giyinmeyle ilgili öyle bir ayet geçiyor ki onun her zaman diliminde her bölgede yaşayan insanlar için geçerli olduğunun bir kanıtı adeta.


Ahzab 59 Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr`dur, Rahîm`dir.

Bu ayette Rabbimiz mümin kadınların giyimi için getirdiği kısıtlamaların dışında onların incitilmeyecekleri şekilde giyinmeleri gerektiğini söylüyor. Bu açıklamayı her insan kendi yaşadığı bölgeye ve kendi yaşadığı çağa göre ayarlayabilir. Ve o şekilde giyinebilir. Bu da Kuran’ın bir döneme belli bir insan kitlesine gelmediğin hepimizi her dönemde sorumlu tuttuğunu gösterir.

Yazar : hanife

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website