İslamdan Dönenin Sonu Nedir?

Bazı sözde hadislerce Müslüman olup daha sonra islamdan çıkan bir kişinin cezası ölümdür. Oysa bu doğru değildir. Zaten bu tür hadislerin kendisi de doğru değildir. Çünkü Kur`an-ı Kerim ile zıtlaşmaktadır.


Kur`an-ı Kerim de cezai hükümler bulabilirsiniz. Cinayet, zina, hırsızlık, fitne fesat… vb. Lakin Allah, bazı, yapılmasını emrettiği(misal namaz kılınması, oruç tutulması) birşeyin yapılmaması halinde cezai bir hüküm belirtmez. Bunun anlamı şu demek değildir; “Bize bırakmıştır hükmü”. Elbette ki hayır!

Sadece cezası yoktur. Peki ama neden? Neye göre bunlar için bize cezai hüküm verme yetkisi yoktur diyebiliyorum? Elbette kur`an eyetlerinde öyle yazdığı için.

(Bakara 256) Dinde zorlama yoktur….

(Yunus 99) Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi. O halde insanları hep mü`min olsunlar diye sen mi zorlayacaksın?

(Gasiye 21-22)
Haydi öğüt ver, sen şimdi yalnızca bir öğütçüsün!

Onların üzerinde bir zorba değilsin!

(Kehf 29) Ve de ki: “O hak Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin!….

Bu ayetler de açıkca görüyoruz ki din de zorlama olamaz, kişinin kendi seçimini yapma hakkı vardır. Cezayı sadece Allah verecektir. Kur`an da belirtilen cezai hükümler toplum düzenini bozan suçlar, durumlar için verilmiştir. Bunlar da zina, hırsızlık, cinayet.. vb şeylerdir.

Bunun dışında içki içiyor diye adam öldürmek, oruç tutmuyor diye adam dövmek, namaz kılmıyor diye sövmek, itip kalmak, cezalar vermek Kuran hükmüne kesinkes aykırıdır. Bazı despot yobazlar kendi kafalarında yarattıkları islam ile ülke yönetmeye, hüküm çıkarmaya devam etmektedirler. Oysa Kuran ayetleri son derece açık ve net iken, böyle şeylere ceza verilmesi saçmalıktır. Yanlıştır! hesabını Allah`a verecek herkes!

Bu İslam dan dönen için de geçerlidir. Kur`an-ı Kerim de islamdan dönenlerin durumunda çok kez bahsetmiş ama bir cezai hüküm vermemiştir dünya içinde. Bu durumda uydurma hadisler ile ceza çıkartmak iftiradan başka birşey değildir. Aşağıda ki ayet yeterince açıktır. Kısaca ise islam dininden başka dine dönenler için asma kesme hapis.. vb ceza uygulanmaz. İslam da böyle birşey yoktur. İsteyen ateist olur, isteyen yahudi. Karışamaz kimse!

(Kafirun Suresi 6) Sizin dininiz size, benim dinim bana!

Yazar : Ayça MUTLUCAN

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website