Küresel Isınma

Küresel Isınma ve Din

Küresel Isınma terimi kabaca, bütün dünyada sıcaklığın sistematik bir şekilde artması sürecine karşılık gelir. Bu artış öyle bir seviyeye gelir ki iklim değişikliğini de beraberinde getirir. Sıcaklığın artması buharlaşmayı, dolayısı ile yağışları etkiler. Son yüzyılın en sıcak ve kurak yazlarının bu son 10 senede gerçekleşmiş olması durumun ciddiyetini gösteriyor. Bu dönemde, küresel ısınmanın etkisiyle kutuplarda ve bazı yüksek dağlarda buzullar erimeye başlamıştır. Yine küresel ısınma neticesinde sera gazları olarak bilinen karbondioksit, metan, kloroflour karbon, ozon ve azot oksitler atmosferde hızla artmıştır. Ne yazık ki küresel ısınma dönemsel bir problem olmaktan uzaktır. Bu süreç tersine çevrilmezse artan sıcaklık yağış düzenini daha da bozacak, büyük fırtınalar meydana gelecek, taşkınlar ve seller meydana gelecektir.
Küresel Isınma üzerine düşünürken insanın aklına şu ayet geliyor:
İnsanların kendi elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde bozgun çıktı. Yaptıklarının bir kısmını kendilerine tattırmaktadır ki vazgeçsinler.
30 Rum Suresi 41
İnsanlık Küresel Isınma ve benzeri tehditlerden korunmak için doğayı Allah’ın bir lütfu olarak görmeli, onun için Allah’a şükretmeli.
Çok geç kalmadan.
İnşallah.

Yazar : Alper

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website