MUCİZE


Kuranı Kerimde bütün peygamberlere mucizeler verildiği bildirilmiştir. Özellikle Kitap verilen ve gönderilen peygamberlere çok büyük Mucizeler verilmiştir ki insanlar bu mucizeleri görsün peygamberine inansın ve onun öğretilerine uysun diyerek. hz. İsa ölüleri diriltmiş çamurdan kuş yapmış ve ona can verip uçurmuş. bebek iken konuşmuş insanlarla v. b. hz. musa da bakara 67-73te ölü diriltmiş. kızıldenizi ikiye yarmış asası yılana dönüşmüş ve firavun inansın diye 9 mucize gönderilmiş sırayla ve diğer peygamberlerine de mucizeler vermiş. Piyasada satılan kitaplarda hz. muhammed ile ilgili yok 1000 mucize gönderilmiş yok ağaçlarla konuşuyor ağaçlar yürüyormuş yanına geliyormuş ve tonlarca hikaye. Fakat Kuranı Kerimi defalarca okuyan ve araştıran biri olarak ki.. Kuran yaklaşık 23 senede indirildiği için zaman zaman ordaki insanlar sürekli peygamberimizden MUCİZE göstermesini istemişler. aşağıdaki ayetleri okursanız yanılmadığımı anlarsınız. ama yine araştıran arkadaşlar şu söze hiç rastlamıyacaklardır.

Muhammede de şu mucizeleri verdim. yada Muhammed sen de şu Mucizelerimizle
git o insanlara ki sana inansınlar diye.

Şimdi o insanların nasıl mucize istediğini ortaya koyalım ayetlerle.:

En`am Suresi 37
Dediler ki: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” De ki: “Kuşkusuz, Allah bir mucize indirmeye Kaadir`dir. Fakat çokları bilmiyorlar. ”

En`am Suresi 109
Tüm yeminleriyle Allah`a yemin ettiler ki, eğer kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklar. Söyle onlara: “mucizeler ancak Allah`ın katındadır. ” mucize geldiğinde de iman etmeyeceklerini anlamıyor musunuz?

En`am Suresi 158
Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin gelmesini mi, Rabbinin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bazı mucizelerinin gelmesini mi? Rabbinin bazı mucizeleri geldiği gün, daha önce iman etmemiş yahut imanında bir hayır sahibi olamamış kişiye imanı hiçbir yarar sağlamayacaktır. De ki: “Bekleyin! Doğrusu biz de bekliyoruz. ”

Yunus Suresi 20
Şöyle derler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” De ki: “Gayb, Allah`ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim. ”

Rad Suresi 7
Küfre sapmış olanlar şöyle derler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” Sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir önder vardır

Rad Suresi 27
Küfre sapanlar derler ki: “Rabbinden ona bir mucize indirilseydi ya!” De ki: “Allah dilediğini/dileyeni saptırır. Doğruya yöneleni de kendisine iletir. ”

Ta-Ha Suresi 133
Dediler ki: “Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya!” Peki, önceki sayfalardaki açık kanıt onlara gelmedi mi?

Enbiya Suresi 5
Şöyle de dediler: “Saçma sapan rüyalar bunlar! Belki de uydurduğu bir yalandır. Belki de bir şairdir o. Hadi bir mucize getirsin bize, öncekilere gönderildiği gibi… ”

Şuara Suresi 154
“Sen de bizim gibi bir insansın. Eğer doğru sözlülerden isen, hadi bir mucize getir. ”

Ankebut Suresi 50
Dediler ki: “Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” De ki: “mucizeler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim.

Peki neden Hz. muhammede mucize verilmemiştir. Bu soruya cevap veremeyen ilahiyatçaılar Kuranın en büyük MUCİZE olduğunu söylüyorlar. anlıyorum ama İsa ve musa peygambere de kitap gönderdi Allah ve o kitaplarda o dönem Mucize kitabıydı benim anlatmak istediğin neden o insanlara görünür bir MUCİZE verilmediği?

Kuranı Kerimde görünen büyük bir MUCİZE varda acaba ilerki yüzyılların anlıyabileceği bir MUCİZE mi idi ki. bakın yunus suresinde dediği gibi. “Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim. ” diyor. Bence hala bekliyor ve umarım bu MUCİZE yakında hayata çıkacak.

Yazar : metin duralı

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website