Sünnet Dini

Selam. Günümüzdeki en çok tartışılmaya değer konulardan bir tanesi de sünnettir. Sünnet in Peygamberimizin sözleri ve eylemleri olduğunu sanırım herkes biliyordur. Eskilerden beridir bazı sözlerin bazı davranışların etrafımızda dolaştığı, dini gerçek kaynaktan öğrenmemize engel teşkil ettiği ve bu söz ve davranışların peygamberimize dayandırıldığı bilinmektedir.

Son günlerde şu gerçeği anladım ki nasıl bizim bir dinimiz var ve bu dinin adı islamsa, Peygamberimize dayandırılan söz ve davranışlar da bir Din olmuştur ve bu dine de Sünnet adı verilmiştir. Sünnet Dini`nin din olmasındaki temel etken, Kuran`a aykırı emirlerin, tavsiyelerin ve yasakların olmasıdır. Nasılki her din birbirinden farklı özellikler barındırıyorsa, sünnet dini de İslam dinin den başka başka özellikler barındırıyor.

Sünnet olmadan Kuran`ın anlaşılamayacağı, bu söz ve davranışların dinin bir emri gibi sunulması dolayısıyla insanlar Allah a ortak koşmaktadırlar. Geçmişteki müşrikler, nasıl elleriyle yaptığı putlara tapıyor, onlardan medet umuyorlarsa, günümüzdeki müslümanım diyenler de Kurana aykırı olan geçmişteki uydurulmuş davranışları yaparak bu davranışlardan sevap beklemektedirler, yani medet ummaktadırlar.

Allah, Kuranda bilmediğimiz şeyleri söylememizi yasaklamışken insanlar hala bilmedikleri, kulaktan duyma söz ve davranışları insanlara anlatarak dini anlatmış sanıyorlar. Halbuki Allah ın ayetine karşı gelmiş oluyorlar.

Biz sadece Kurandan sorumluyken(Zuhruf 44) neden bizlere başka başka söz ve davranışı yaptırmak istiyorlar. Allah Kuranı eksiksiz(Enam 38), ayrıntılı(Enam 114), dini yaşamada yeterli(Ankebut 51) olarak indirmişken neden başka kitaplar olmadan Kuran ı anlayamayacağımızı beynimize kazımak istiyorlar. En üstün kanıt Allah ın ken(Eman 149) neden bize başka kanıtlar sunmaya çalışmaktadırlar. Ben konuşmamın başlığında da sizlere belirttiğim gibi Sünnet, bir Din haline gelmiştir ve İslam dininin içine girerek insanların gerçek dini öğrenmelerini engellemeye çalışmaktadır ve ne yazıkki bunda da başarılı olmuştur. Allah, bizi Kuranımızdan ayırmasın ve bizi uydurulmuş dine alet etmekten korusun. Teşekkür Ederim…

Yazar : Gökhan ÖNKOL

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website