BEN ZATEN CEHENNEME GİDİCEM OĞLUM!

“Ben zaten cehenneme gidicem oğlum!”

Bazı dengesizlerin şu yukarıdaki cümleyi kurduğunu duymuşsunuzdur. Bu adamlardan bu cümleyi duyduğum andan itibaren onlarla aramda dağlar olduğunu anladım. Aslında bir insanın nereye gideceğinden bu kadar emin olması, benim gibi nereye gideceği hakkında bir fikri olmayan biri için oldukça etkileyici oluyor. Ne denmeli bunlara, ne diyelim? Böyle ahmaklar olacak elbet. Allah akıl fikir ihsan eylesin diyelim, cehennem ateşinde başarılar diyelim geçelim o zaman.

Yani bu kardeşi şeytan öyle bir etkisi altına almış ki, çocuk koyverme seviyesine kadar düşmüş. “Bu saatten sonra nasıl olsa toparlanamam. Cehenneme gideceğim belli. O zaman hayatımızı yaşayalım hocam…”

Şeytan bu işi bin yıllardır yapıyor. Biz ise onunla savaşmaya çok kısa bir zaman önce başladık. Elbette iradesizleri ve Rablerine tam anlamıyla dayanmayanları o yenecekti. İşini iyi yapana Allah hakkını veriyor arkadaşlar. Şeytan bile olsa… Ama sonra yakacak, o ayrı. Fakat şöyle bir gerçek var ki, kendisiyle beraber birçok insanı da beraberinde yakmış olacak… Kendisini dost edinenleri…

Yazar : orhan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website