ÇOCUKLARINI SEVMEYEN DOĞAYI SEVEMEZ!

‘’Tüketti bizi tüketim çılgınlığı’’ başlıklı yazı dizisini bizimle paylaştığı için Orhan beye teşekkür ediyorum. Sanırım hepimizin bildiği ama aldırış etmediği ‘’Bağışıklık’’ kazandığımız konulara parmak bastığı için. Her şeyin normalleştiği bir dünyada yaşıyoruz. Tecrübe sahibi büyüklerimizin dile getirdiği ‘’Üzüm üzüme baka baka kararır. ’’ Sözü, yaşanan tüketim çılgınlığını aslında özetler mahiyettedir. Geçici gündemlerle oyalanıyoruz. Çözüm üretmiyoruz üretemiyoruz dozaj dozaj verilen gündemler sürekli değişiyor birini çözmeden diğerine atlıyoruz atlatılıyoruz. Balık hafızalı bir toplum olduk. Ne seyrediyorsak onu yaşıyoruz. !


Çizgi film ve reklamları seyrederek büyüyen çocukların hayata bakışı da hızlı oluyor diye bir makale okumuştum. Direk beynin arkasındaki algı merkezine ‘’TEK KARE RESİM’’ olarak yansıyan görüntüler, çocukları eğlendiriyor ve güldürüyor.

BU HIZLI DEĞİŞEN GÖRÜNTÜLERİ DEPOLUYOR ÇOCUKLARIMIZ HAFIZASINA.
Karelerin, hızlı değişmesinden dolayı, çocuklarımız sıkılmıyor ve düşünmesine fırsat tanımadan SEYREDİYOR ÇOCUKLARIMIZ OLUP BİTENLERİ! Artık çocuklarımıza, ‘‘neden yavaş olmuyorsun?’’, ’’ sakin ol’’ diye bilir miyiz? Çocuklarımızı oturttuk ekran karşısına seyret sessiz kal otur dedik. !. Bu bir dikkat çağrısı. Çocuklarımız hızlı yaşamaya programlanıyorlar. ’’Daha da vahim bir konuyu gündeme getirmek istiyorum ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ normalleşiyor ‘’İYİ KÖTÜ ALGIMIZ KIRILIYOR’’Çocuklarımızın Hayata bakışları yaşam felsefelerini şekillendiriyor!. ‘’Hızlı yaşa genç öl’’ sloganını yaşam felsefeleri haline dönüştüren- dönüştürülen çocuklarımız tüketim çılgınlığına da teşvik ediliyorlar.

Çocuklarımız geleceğin insanlık ailesini oluşturacaklar…..

Bir bitki gibi yeşeren ve büyüyen çocuklarımıza sevgiyle şefkatle sabırla yaklaşmalıyız. ‘’ÇOCUĞUNA DEĞER VERMEYEN DOĞAYADA DEĞER VEREMEZ’’ sloganını ‘’Yaşam felsefemiz’’ yapmalıyız. ‘’HIZLI YAŞA GENÇ ‘’ÖLÜ!’’DEĞİL.

Bilinçli bir toplum hatta bilinçli birey olmanın ne demek olduğunu sorgulamamızın Zamanı geldi! Çocuklarımız ve Dünya tehlike sinyalleri veriyor. ….. Kendimize ‘’ Yeter ‘’, ’’Dur’’ dememizin zamanı geldi!

Yazar : Muzaffera cigal

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website