Kıyamet Saatini Tartışmak…

Araf Suresi-17
Ne zaman gelip çatacak diye kıyamet saatini soruyorlar sana. De ki: “Ona ilişkin bilgi Rabbim katındadır. Onu, vakti geldiğinde belirginleştirecek olan yalnız O’dur. Göklere de yere de ağır gelmiştir o. O size ansızın gelecektir, başka değil.” Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: “O’na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çokları bilmiyorlar.”

Son zamanlarda hangi kanalı açsanız kıyametin ne zaman olacağına dair varsayımların döndüğü bir programa rastlamamanız içten bile değil. Her kanalda kendini uzman zanneden ya da öyle olduğunu göstermeye çalışan insanlar kıyamet saatine ilişkin varsayımlarda bulunuyorlar. Kimisi Nostradamus’un kehanetlerinden tutun da Maya takvimine gore dünyanın sonunun gelişini belirten tarihlere atıflarda bulunarak yok o alamet yok bu alamet diyerek kendilerince kıyametin gününü kestirmeye çalışıyorlar. Hakkını da yemeyelim, bazı aklı selim din adamlarımız ise kıyamet saatinin ne zaman geleceğini tahmin etmek yerine kıyamet gününe nasıl hazırlanmak gerektiğine dair de birşeyler söylüyor hiç olmazsa. Bu da sevindirici bir durum.

Hal bu ki Allah ayetinde bizlere kıyamet saatine ilişkin bilginin yalnızca kendisine ait olduğunu açık açık söylemiş. Gerisi hikaye. Eh, her canlının da ölümü tadacağı gün gibi aşikar iken ve mezarlık girişlerinde de olsa en azından önünden geçen bir kaç yüz ya da bin kişiye bunu hergün hatırlatırken “kıyamet saatini bilsek ne olur bilmesek ne olur” diye düşünmeden edemiyorum. Önemli olan kıyamete, daha doğrusu her insanın kendi kıyameti olan ölümüne hazırlanması değil mi? İşte birkaç ayet daha :

Lokman Suresi-34
O kıyamet saatine ilişkin bilgi Allah katındadır. Yağmuru O yağdırır. O, rahimlerde olanı da bilir. Hiçbir benlik yarın ne kazanacağını bilmez. Ve hiçbir kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Allah Alîm’dir, Habîr’dir.

Şura Suresi-17
Gerçeğe ilişkin Kitap’ı ve adalet ölçüsünü indiren o Allah’tır. Nereden bileceksin, belki de kıyamet saati çok yakındır.

Yine Şura suresinde bir sonraki ayete çok dikkat etmek gerek. Çünkü bu kıyamet saatine ilişkin tartışmalara da bir son koyar nitelikte:

Şura Suresi-18
Ona inanmayanlar onun çabucak gelmesini isterler. İman ederlerse ondan ürperirler ve bilirler ki o haktır. Dikkat edin, kıyamet saati hakkında tartışıp duranlar, geri dönüşü olmayan bir sapıklığı tam içindedirler.

Yukarıdaki ayette geçen durum ile inananlar ne kadar çok sık karşılaştıklarını hemen söyleyeceklerdir. Gerçekten de inanmayanların ortak özelliği “Madem Allah var, hadi bana zarar versin ya da hadi kıyameti getirsin” gibi zavallı sayılacak çıkışlar olurken kıyamet gününden ve o gün gelecek azaptan çekinip, ürperenlerin ise inançlılar olduğunu hemen fark edeceksiniz.


About the Author
Author

mertaslan

Leave a reply

Name (required)

Website