2012 Olimpiyatları ve Ramazan

Start Verildi ve Yarış Başladı… Bir yanda ramazan programları bir yanda olimpiyat haberleri. Kimileri ramazanlaşan ruhlarıyla içlerindeki dünya ateşini söndürme derdinde, kimileri olimpiyat ateşiyle coşma. Hayat hep bir yarış halinde. Kimi stadyumlarda, kimi iş dünyasında kimi ise Allah yolunda. 2012 ramazanı ve 2012 olimpiyatlarının kader birliği ettiği nokta ise nihayete ulaşacak olmaları.

Evet ramazan bitiyor fakat müslümanlık ve Allah’a kulluk devam ediyor. Birçok kişi sanki ramazana özgü bir ibadetmiş gibi sadece bu ayda namaz kılıyor, bu ayda içki içmeyi bırakıyor ve Kuran okuyor. Ramazan bittiğinde ise sanki müslümanlık da bitiyor, rafa kalkıyor. Şüphesiz sadece bu ayda bile olsa bazı gerçeklerin fark edilip ibadetlere yönelinmesi ya da bazı günahlardan uzak durulması hiç olmamasından çok daha iyi. Ancak burada dikkat çekilmek istenen nokta kulluk ve ibadetin devamlı olmasının gerekliliği.

Olimpiyatlar bitti; kazanan ve kaybedenler oldu fakat bizim yarışımız devam ediyor. Dünyanın içinde bulunduğumuz bir stadyum olduğunu hayal edelim. Her birimiz kendi imtihan ve yarışımızı veriyor, hünerlerimizi sergiliyoruz. Bazılarımız hayır ve iyiliklerde koşuyor,  bazılarımız nefsiyle şeytandan gelen dürtülerle güreşiyor, bazılarımız yelkenini istikamet üzere tutmak için çabalıyor. Sonunda herkesin derecesine göre karşılığını en adaletli biçimde alacağı bir yarış… Altın, gümüş ve bronz madalyalar… Ama daha da önemlisi yarışı tamamlayamayan ya da kurallara uygun yarışmadığı için baştan elenenler.

Dünya madalyaları onları isteyenlerin olsun. Gerçek bir inanan için ihlâslı bir kulluk insanın bir ömür göğsünde taşıyacağı şeref madalyasıdır. İnsanlar hep bir şeyler uğruna yarışır. İnananlar ise her işinde Allah’ın rızasını gözeterek hayır ve iyiliklerde yarışır.

 

İyilik sergileyenler büyük bir nimetin tam içindedir. Koltuklar üzerinde seyre dalarlar. Yüzlerinde nimetin sevinç parıltısını izlersin. Katıksız, damgalı bir içecekten içirilirler ki sonu bir misktir. İşte, yarışanlar böyle bir şey için yarışsınlar!
(Mutaffifin Suresi 22-26)


About the Author
Author

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website