İslamın Evrenselliği…

İSLAMIN EVRENSELLİĞİ

 

İnsanoğlu neyi seyreder ve işitirse tasavvuru ona göre şekillenir. Bu konu bilimsel bir gerçektir.

İnsanoğlunu diğer yaratılmışlardan ayıran konular arasında en başta “illiyet bağı kurabilme yeteneği” Rabbimiz tarafından Ruhla şereflenen “beşer”’e verildi. Bu sayede görme ve işitmenin bir üst boyutuna geçebiliyoruz ve tasavvurlarımızı inşa edip dile ve yazıya dökebiliyoruz. (beyan kabiliyeti)

Yıllarca bize tanıtılan Müslüman kimliği bu gerçekten yola çıkılarak oluşturuldu. “ Bilinçli yada bilinçsiz.!

Medyanın gücü sayesinde seyrettiğimiz ve işittiğimiz tüm olaylarda “Maalesef, Müslüman kimliği “ çoğu kez hep aşağılandı. Kendi çektiğimiz yerli filimler de dahi “Cami İmamlarımız” çoğunlukla alaya alınabilir tiplemeler olmuştur. Kısaca medya aracılığıyla (tüm organlarıyla) zihinler de “bir tür” Müslüman kimliği oluşturulmuştur.

İnsanları belli bir odak noktasında birleştirmek isterseniz Sürekli tekrarlanan ve hatırlatılan karelerde tekrar tekrar aynı konuları pişirip taşırmanız yeterlidir.

Kur’ana yeni yeni dönüş yapan bir neslin ferdi olarak “Müslümanın ahlakının güzelliğini ve evrensel kucaklayıcılığını “ anlamam tabiî ki uzun sürmedi.

Bir Müslüman asla haksız yere cana kıyamaz. Başkasının malına, ırzına, namusuna göz koyamaz. Kitabımız da “Kırmızıçizgiler” en ince ayrıntılarıyla çizilmiştir. Araştırdığınızda, tüm kitaplarda da (Tevrat, İncil) durum aynıdır değişmez. Allah’ın Sünnetinde bir değişme yoktur. Nuh’a ne vahy edilmişse diğer Nebilere ve bizim Nebimize de o vahy edilmiştir.

Biz insanlar geçici menfaatlerimiz uğruna saldırganlaşıp gasp edici olabiliyoruz.

Hasetçinin hasedinden Allaha sığınmak gerekir. “Onda olmasın bende olsun, Benimki benim, seninki de, onunki de benim mantığı… Allah böylelerinin şerrinden bizi korusun!

“Bir kişinin kasten canına kıyan bir toplumu öldürmüş demektir. Ya da bir kişiyi kurtaran bir toplumu kurtarmış demektir…. Kıssasa kısas tavsiye edilirken cana can, dişe diş, buruna burun… Asla fazlası bir karşılık değil! Hatta bağışlamanın üstünlüğü de tavsiye edilirken… Anladım ki “Kur’an ayetlerinin” üstü örtülmeden bir Müslüman’a suç işletemezsiniz.

Evrensel barış, Kur’an ayetlerinin etrafında toplanmakla mümkün olur.

Herkesin yürüyen birer Kur’an ve Kur’an ayetleriyle ahlaklanması dileği ile.

Kur’an okudukça sadece kendinizle uğraşırsınız başkasıyla değil. Kendini düzelten fertlerden oluşmuş bir topluluk ne muhteşem bir topluluk olur…

Saygılarımla.

 


About the Author
Author

MuruvvetCaliskan

Leave a reply

Name (required)

Website