Yöneliş

İnsanlar Kurana; dine, Allah`a ve inanca ne zaman yönelirler biliyormusunuz?

Savaş zamanı, kıtlık olduğunda, zora dara düşünce, bir şeye ihtiyaç duyduğunda.
Sınava girmeden önce, çocuğu olmuyorsa, kaza bela geçirirken ya da geçirince.
Şu an Suriye`de iç savaş var ve insanlar normal şartlar halinde zikretmediği kadarın en az yüz katını zikrediyorlar Allahu ekber diyerek. İnsanları diri diri gömerken, kılıçlarla kafalar kesilirken, işkence yaparken, bomba atarken, bomba düşünce, cesetlerin başında…

Allah aklını kullanmayan topluma PİSLİK yağdırırım diyor. Acaba bu ayeti hiç düşünüyorlar mı? Allah`ın indirdiği DİNi bırakıp UYDURMA bir DİN imi öğrendiler diyerek Kuran`ı açıp okuyup düşünüyorlar mı? Cevabım = sanmıyorum.

Türkiye`de Dünyada durum ne? Her evde televizyon var, diziler, eğlenceler var yediği önünde yemediği ardında. Babasının durumu iyi ne istiyorsa alıyor. Allah da gökyüzünde kalkıp ondan ne isteyecek ki. Allah`ın işi gücü yok da ona mı cevap verecek. Yani normal bir mantıkla hareket ediyor ve düşünüyor. Ne zaman sıkıştı ne zaman birşeye şiddetle ihtiyaç var Allah gökyüzünden indiriliyor ve YARDIM dileniyor.

Dedeler, yatırlar var hem, (fatiha suresini) okuyor anlamını bilmiyor bilenlerde bu anlama göre hareket etmiyor. (Allah`ım yalnız senden yardım dileriz) diyor sonra Allah`ın isminin yanında falan dedenin yüzusuyu hürmetine isteniyor.

Sonra da diyor ki kardeşim ben bu yatıra geldim ama ben bu yatırdan istemiyorum Allah`tan istiyorum. Peki burada ne işin var bir şehirden başka bir şehire sırf methettiler diye geldin? Evde oturduğun yerde ya da namazdan sonra ellerini açsan ve Allah`tan dilesen olmuyor mu? Bu ermiş bir zat diyor. O ermiş zatın yüzusuyu hürmetine yardım edileceğini düşünüyor hatta bir komşusu benim oğlan araba istemişti bak aldı diyor bir diğeri benim kızın çocuğu olmuyordu bu zata geldik o sene çocuğu oldu diyor ve biribirini yanlış yola itiyor ŞİRK yani ORTAKlık yani Duasına ŞİRK bulaştırdığının farkına varmadan. Çünki ŞİRK ne demek bilmiyor eskiden putlar zamanında oldu sanıyor. Allah DUAlarda İSMİNİN yanında falan bir ZAT ortak istemiyor hatta peygamberimizin yüzusuyu hürmetine diye dua etmenizi de. (Allah`ım YALNIZ senden yardım dileriz) diye bize söz verdirtiyor aslında Fatiha suresinde.

 


About the Author
Author

metafizik199

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website