İKİ YÜZLÜ MAUN MÜSLÜMANLARI

Keşke  “ÖNCE İNSAN” diyebilsek!..

Müslüman (!) ülkelerin dünyadaki konumuna ve durumuna bir bakın! Hepsi perişan… Hepsi yoksulluk, hatta sefalet içinde… Hepsinde kargaşa ve savaş var… Neden?

Allah Kuran-ı Kerim’de bizleri; OKUYUN diye uyarmasına rağmen, defalarca helak ettiği kavimlerden örnekler verip “ders alın” demesine rağmen, defalarca “aklınızı kullanın” demesine rağmen, defalarca “ibret alın” demesine rağmen, defalarca, “birbirinize yardım edin, destek olun” demesine rağmen; bizler Okumadığımız için, bizler ders almadığımız için, bizler aklımızı kullanmadığımız için, bizler ibret almadığımız için, bizler yardım ve dayanışma içinde olmadığımız için, bizler O’nun yanına hep birilerini koyduğumuz için, özetle, bizler İKİ YÜZLÜ Müslümanlar olduğumuz için Yüce Rab’bim Peygamberimizin Ümmetini cezalandırmaktadır. Hala düşünmeyecek miyiz?

Şu son Mısır olayları…

Darbe ve Katliam… Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Lanet olsun yapanlara!

Dünyanın lider ülkeleri iş başında! Ama Allah’ın tek dini İSLAMİYET LİDER değil! Olamaz da! İslam ülkelerinin büyük dediğimiz ülkelerden çok eksiği  var. Anladıklarımı dilim döndüğü kadar açıklamaya çalışacağım. Neden büyük olamayız?

En büyük nedenlerden birisi  ve bence en önemlisi İKİ YÜZLÜLÜĞÜMÜZ… İki yüzlülüğümüzde sınır tanımıyoruz… Mısır örneğinden gideceğim… Mısır’da şu ana kadar (inşallah bundan sonra yükselmez.) 900 civarında insan katledildi! Tabii ki üzüntülü, acılıyız. Keşke olmasaydı. Hepsine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Mısır’daki katliamdan sonra inanılmaz bir Mısır sevgisi başladı! Gıyabi cenaze namazları… Gösteriler… RABIA!..

Diyorlar ki, oturup seyredecek miyiz? Tepki göstermeyecek miyiz? Biz Müslüman değil miyiz?

Altını çizerek yazıyorum…Yukarıdaki soruları soranlar sonuna kadar haklı ve kesinlikle onları destekliyorum… Kimse yanlış anlamasın… Benim sorgulayacağım Mısır halkı için neden bunların yapıldığı değil!.. Bu tepkilerin neden diğerlerine yapılmadığıdır!.. Bu  iki yüzlülük neden? Bu tepkileri veren Mısır sever Kardeşlerimiz;

–          Irak’ta 1,5 milyon insan katledilirken neredeydi?

–          Doğu Türkistan’da Müslüman Türkler katledilirken neredeydi?

–          Reyhanlı’da 150 ye yakın insanımız teröre kurban giderken neredeydi?

–          İnsanlık sadece Mısır’lı vatandaşlar için mi geçerli?

–          Bu olaylar olurken RABIA henüz doğmamış mıydı?

–          Palalarla insanlar kovalanıp öldürülmeye çalışılırken, mermilerle insanlar öldürülür, gözleri çıkarılırken  siz neredeydiniz?

Pardon… Pardon… Ülkemdeki insanlardan, hele hele bu arkadaşlardan söz etmek anlamsız… Çok pardon…  Onlar bölücü. Onlar ne idüğü belirsiz çapulcular… Onlar marjinal!.. Onlar Müslüman bile değil… Onların Mısır’lılar gibi demokratik hakları olamaz… Çünkü onlar bu memleketin insanları!

Maide Suresi 8. Ayeti hiç mi okumadınız? Nerede sizin adalet anlayışınız? Allah size böyle mi emretti? Adaleti böyle mi gözetip kolluyorsunuz?

Aşağıdaki soruları da sormam gerekiyor… Kuran-ı Kerimde yeri olmayan, uydurulmuş dinin namazlarından;

–         Gıyabi cenaze namazı kılınması için kaç kişinin katledilmesi gerekiyor?

–         Gıyabi cenaze namazları sadece Araplar için mi kılınır?

–         Gıyabi cenaze namazları kendi ülke insanları için kılınabilir mi?

–         Demokrasi için hakkını arayan kişi Türkiye’de ölmüş ise gıyabi cenaze namazı kılınabilir mi?

–         Allah’ın dinine sokulmaya çalışılan gıyabi cenaze namazı Kuran-ı Kerim’in neresinde geçiyor?

Bu sorular çoğaltılabilir. Konuyla ilgili en büyük sükseyi yapan ise RABIA! Öyle bir hal aldı ki, el selamı ile, yazılışı ile ( R4BIA ) gündemin baş köşesine oturdu. Zannederiz ki İslamiyet bu sefer kurtulacak! Futbolcusu gol atar 4 parmak selamı… Siyasetçisi sahne alır 4 parmak selamı… Yazar yazısını yazacak, en başta 4 parmak fotoğrafı. Sanırım bundan sonra 3-5 çocuk lafı edilmeyecek… 4 ÇOCUK. Kızların adı R4BIA olsun.

Ne yaptığının ya da yapmadığının farkında olmayan benim iki yüzlü Müslümanlarım! Keşke Mısır’lılar ülkelerini sizlerin Mısır’ı sevdiği kadar sevebilse!  Ya da, Sizler keşke  dili, dini, ırkı gözetmeksizin ÖNCE İNSAN’ı sevebilseniz!.. Nerede olursa olsun!

Yüce Rab’bim  doğrusunu bilendir… Ve Rab’bim iki yüzlüleri uyararak diyor ki;

“Yazıklar olsun o namazları kılanlara.” (Maun Suresi 4)

 

Selam ve Dua ile,

Fikret ARMAN


About the Author
Author

Fikret Arman

Comments (3)
Leave a reply

Name (required)

Website