Kendini Test Et Kuran’a İnanıyor musun?

İmanlı mısın, İnkârcı mı? | İsa Tarzı Bir Sorgulama

Adım Müslüman diye geçinen adam! Çokça örtündüm diye kurtulduğunu zanneden kadın! Gelin Kuran’a uyun. Gelin gerçeğin ruhuna. Gelin Allah’ın size bahşettiği özgürlüğe. Allah size geleneğinizin uydura geldiği o saçma sapan dini değil, akıl dinini gönderdi. Maksadım seni, senin beni tekfir ettiğin gibi tekfir etmek değil, sadece uyarmak. Maalesef sen Kuran’a inanmıyorsun! Sen inandığını söylediğin kitabı inkâr ediyorsun. Ayetlere, başka hükümleri tercih ederek, o ayetleri bilmediğin yalanlarla örtüyorsun. Allah’ın ayetlerini örtene de kâfir dendiğini çok iyi biliyorsun. Eğer Allah’ın ayetlerine başka hükümleri tercih ediyorsan sen de kitaba göre kâfir olmayasın! Şimdi şu aşağıdaki sorulara cevap vererek kendini test et. Kuran’a gerçekten inanıyor musun, yoksa bilmeden inkârcı mı olmuşsun!

Kitapta “Atalarınıza uymayın, Allah’a uyun” diye söylendiğini işittin. Sen hala “Benden öncekiler Kuran’ı anlamış olmalıdırlar, büyüklerimden öğrendiğime uyarım.” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Biz ruhbanlık emretmedik, din adamlarınızı rabler edinmeyin” dendiğini işittin. Sen hala “Ancak onlar bize dinimizi öğretirler!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Her türlü bağımlılıktan özgürleşmiş olarak sadece Allah’a yönelin” dendiğini işittin. Sen hala “Şeyhim beni Allah’a ulaştırır!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Şefaatin Tümü Allah’ındır” dendiğini işittin. Sen hala “Şefaat ya resulallah!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Bu kitaptan sorulacaksınız” dendiğini işittin. Sen hala “Hadisler, icmalar, kıyaslardan da sorumluyuz” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Allah’a bağlanın, onunla bağlantınızı ayakta tutun” dendiğini işittin. Sen hala araya başka bağlantılar koyuyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Mezhepleşmeyin, fırkalaşmayın, dinde bölünmeyin” dendiğini işittin. Sen hala “Yetmiş iki fırkadan benimki en doğru fırkadır” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Allah, âlemlerin rabbidir. Peygamberse bir beşerdir, insandır” dendiğini işittin. Sen hala peygambere “Kâinatın efendisi!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Ben sadece bana vahyolunana uyarım” dendiğini işittin. Sen hala “Rivayetlerle gelene de uyarım” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Allah, pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır ” dendiğini işittin. Sen hala “İslam akıl dini değil, nakil dinidir!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Zanna tabi olmayın” dendiğini işittin. Sen hala kitapta olmadığı halde Allah ve peygamber adına anlatılan her şeyi din diye dinliyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Oku” dendiğini işittin. Sen hala okumayı islamın ve imanın şartlarından bile saymıyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Ne dediğinizi bilmeden salât’a yaklaşmayın” dendiğini işittin. Sen hala ne dediğini bilmeden namaz kılıyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Kim ayetlerden yüz çevirirse ona bir şeytan sardırılır. Şeytan onları yoldan çıkarır. Ama onlar kendilerini hala doğru yolda zannederler.” dendiğini işittin. Sen hala ayetlerde ne dendiğini önemsemiyorsan ve okumuyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Yemin olsun, öğüt alınsın diye Kuran’ın anlaşılmasını kolaylaştırdık” dendiğini işittin. Sen hala “Biz onu anlayamayız!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta peygamberin ahretteki tek şikâyetinin “Rabbim, halkım Kuran’ı terk etti.” olduğunu işittin. Sen hala o kitabı anlamak peşinde değilsen Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Bu kitabı indirmemiz size yetmiyor mu?” dendiğini işittin. Sen hala “Kuran yetmez!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “İnsanların çoğu hüsranda, insanların çoğuna uyarsanız sizi yoldan saptırır, insanların çoğu ortak koşmadan Allah’a iman etmez” dendiğini işittin. Sen hala “Çoğunluğa uyarım!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Sana vahyedilene uy. Dosdoğru yol budur.” dendiğini işittin. Sen hala “Kuran ve peygamberin sünneti” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “İhtiyacınızdan artanı infak edin” dendiğini işittin. Sen hala “Kırkta bir zekât!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Allah, kendisine ortak koşulması dışında tüm günahlarınızı dilerse affeder” dendiğini işittin. Sen hala “Affedilmeyecek günah sadece kul hakkıdır!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Allah tek olarak anıldığı zaman inanmayanların içini sıkıntı basar. Ama Allah’la beraber başkaları da anıldığı zaman hemen rahatlarlar.” dendiğini işittin. Sen hala sadece Allah’a yönelmeye çalışırken peygamberin, meleklerin ve gelmiş geçmiş başka insanların da adını anmaktan geri duramıyorsan, Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Kuran eksiksizdir, öğüt alınması için açık anlaşılırdır, kendini açıklar, tamamlanmıştır” dendiğini işittin. Sen hala “Kuran’ı ancak hadisler açıklar!” diyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta bütün elçilere müşriklerce “Sapkın, sapık, sapmış, mecnun” gibi sözlerle karşı çıkıldığını işittin. Sen hala “Kuran yeter” diyen müminlere bile “Sapık!” diyorsan o müşriklere benzemiş ve Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “O zikri biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz” dendiğini işittin. Sen hala, hafız olarak Kuran’ı unutulmaktan koruyacağını zannediyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Allah, müşriklere atfen “Onlar eskilerin eserleriyle yol almaya çalışırlar” derken sen hala eski âlimlerin eserleriyle yol almaya çalışıyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Kuran indirilirken sorulmamış ve dolayısıyla cevaplanmamış olanlardan sorumlu olmadığımız”ı işittin. Sen hala başka haram ve helaller uyduranlara dinmiş gibi uyuyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Kitapta “Bütün övgüler Allah’a” dendiğini işittin. Sen hala din adına önüne geleni övüyorsan Kuran’ı inkâr etmiş olmuyor musun?

Şimdi bütün bunları tekrar işittin. Peki itaat etmeyecek misin?…

Bana kızma! Düşün… İçimizdeki merhamet kibrimizi eritmese her tekfir edilişe ve dışlanmaya katlanıp da bu kadar üsteler miydik! Sizi gerçeğe çağırıyor olmasak sizinle dünyaya dalıp da gitmez miydik!

Allah’a dön. O’nun kitabını oku. Allah sana yeter. O ne güzel vekildir.

www.kalemzade.net

@kalemzade


About the Author
Author

kalemzade

Comments (3)
Leave a reply

Name (required)

Website