Son Mesaj

Vahyin 1400.yılı dolayısıyla Aziz ve Celil olan Allah’ın insanlığa son mesajı olan K.Kerim’i anlama yaşama gayreti içerisindeyiz. İçinde yaşadığımız bu çağda ilahi mesajı her zamankinden daha çok okumak, daha iyi anlamak ve O’nun hayat veren ilkelerini daha azim ve kararlılıkla hayatımıza hakim kılmak zorundayız. Hayatın çeşitli alanlarıyla ilgili problemlerin yaşadığımız çağın ruhsal çöküntüler, toplumsal kokuşmuşluk ve dağılmaların üstesinden gelebilmemiz ancak ve ancak doğrudan Hayatın Kitabı Kuran’a yönelmemizle mümkün olacaktır. Gönüller huzur ve sekine iklimini kavuşmak için çarpmakta.

‘’ İman edenlerin Kuran’ı okuyup anlayarak kalplerini itminana gönüllerini inşiraha kavuşturmalarının zamanı gelmedi mi?’’
(Hadid 16)

diyen mesaja; EVET! Vakit geldi Ya Rabbi diyerek icabet etme zamanıdır. Rasulullah’ın Furkan 30’da geçen

‘’Rabbim ümmetim bu Kuran’ı işlevsiz bıraktı.’’
Furkan 30

Şikayetine muhatap olmamak için O’na yönelmekte acele etmek elbirliğiyle ‘’Yeniden Kur’an’a dönüş seferberliğine girilmelidir.’’ Üstad Sezai Karakoç :’’Müslümanlar Kur’an’dan uzaklaştı uzaklaşalı günyüzü görmedi’’der. Evet Kur’an’dan uzaklaştırılıp koparılan bu ümmet hala günyüzü görmüyor! Göremiyor. İşte! Ferdi beşeri prangalardan kurtaran nefsinin şeytanın kulu olmaktan kurtaran özgürleştirici bu mesajı anlamak hayat bulmak için zihnimizi kulaklarımızı, gözümüzü , gönlümüzü açık ve zinde tutmalıyız. Rabbim bu yolda ayaklarımızı sabit tutsun ve bu okumalarımızı, bu yoldaki gayretlerimizi bereketli kılsın!

AMİN.

Yazar: Nazan Dedeoğlu


About the Author
Author

MuruvvetCaliskan

Leave a reply

Name (required)

Website