Köpekten Kaçan Melekler!

Köpekten Kaçan Melekler!

 

Köpek Olan Yere Melekler Girmiyor mu? Köpek fasık olur mu?

Baştan söyleyeyim… Bir hevesle köpek sahibi olup üç gün sonra köpeği hayvan bakımevine ya da sokağa terk edenleri kendi vicdanlarıyla baş başa bırakmayı ihmal etmeyelim! Bir de kendi yaşam ortamı dışında beslenmeyecek cins vahşi tabiatlı köpekleri ortamından koparıp hatta özellikle üretip, kavga için eğitip, kan revan içinde birbirini parçalamalarını seyrederek bahis tutanlar… veya vahşiliğini bile bile sahiplenip, sonra kontrol edemeyenler veya sokağa salanlar… ve de gösteri yapıp para kazanmak uğruna köpekleri türlü eziyetlerle eğitmeyi iş zannedenler… Sizi unuttum sanmayın! Sizler madalyonun öbür yüzündekilersiniz. Ama yazının konusu madalyonun bu yüzündekiler…

Yanınızda köpek mi tercih edersiniz yoksa melek mi? Birinden vaz geçmeniz lazım! Çünkü peygamberimiz söylemiş! Onun hadisleriymiş! Fareler, kargalar, akrepler, çaylaklar ve köpekler fasık hayvanlarmış! Şu resimdeki köpeğe bir bakın. Yüzündeki masumiyetin arkasındaki saklı şeytanı görebildiniz mi! Öyle kendisini acındırarak baktığına, size sevgi ve sadakat gösterdiğine sakın kanmayın! O kadar kötü bir hayvan ki o, melekler onun olduğu yere girmiyorlar!

Peygamberimiz söylemiş! Köpek olan yere melek girmezmiş! Köpek olan yerde namaz olmazmış! Köpeğe dokunursan abdestin bozulurmuş! Av, çoban ya da ziraat köpeği dışında köpek beslemek zaten harammış! Köpek besleyenin ecrinden her gün bilmem kaç ağırlıkta eksilme olurmuş! Beş tane hayvan “fasık”mış! Bunlardan biri de köpekmiş! Hatta kara köpekler şeytanmış! Hatta ve hatta öldürülmeliymiş! Peygamberimiz öyle yaptırmışmış!

İslam âlimleri bile işi gücü bırakıp bu çok önemli (!) konuda bir sürü kıyas, fıkıh üretmişler! Allah dostu bu eski âlimlerimiz bu şekilde insanları şeytanın şerrinden korumuş, ileri medeniyetlere varmamız için ne adımlar atmışlar! Köpeklerle ilgili konuların birçoğunda icma etmişler. Bazılarını bahçede bile beslemek harammış! Bazıları tahrimen mekruhmuş! Sünneti seniyeye uymazmış! Aman ha sakın köpek beslemek gibi bir hataya düşmeyin! Çünkü o köpek yanınızda oldukça melekler yanınıza bile yaklaşamazlar! Mışşşş…

Eh! Tüm bunlardan sonra şimdi ben size (böyle şeylere inananlara) ne diyeyim! Bir şey söyleyince hakaret zannediyorsunuz! Nasıl diyeyim, nasıl anlatayım aklınızdaki tutulmayı, artık bilemiyorum! Üst perdeden konuşunca bilmiş, alt perdeden söyleyince cahil oluyorum! Az buçuk haklı taraflarınızı ekleyerek söyleyince kendinizi tamamen haklı zannediyor, mesajı kaçırıyorsunuz. Etkileneceğiniz söz söylemeyince zaten umursamıyorsunuz. Bir kulaktan girip öbüründen çıkıyor.

Köpeklere türlü eziyet eden, kulaklarını ve kuyruğunu kesenlerin evine melek giriyor ama o köpeklerin yanına melekler uğramıyor öyle mi! Kazların ve tavşanların bağırta bağırta tüylerini yolanların, fokların başına vurarak kancalar ve topuzlarla canlarını alanların, eşeğin katırın sırtına binip mahmuzlayıp döverek yol alanların, atları dopingle coşturup çatlayıncaya kadar koşturup yarıştıranların, kuşların gırtlağını iki parmağıyla koparanların, eğlence olsun için en güzel orman hayvanlarını öldürenlerin, ayıyı oynatmak için kızgın sac üzerinde eziyet edenlerin hepsinin evine melek giriyor ama köpeklerin olduğu yere melek girmiyor öyle mi!

“Allah’ım beni neden yarattın, keşke hiç yaratmasaydın!” diyerek isyan edenlerin evine melek giriyor ama kuyruğuna teneke bağlandığı ya da döve döve öldürüldüğü halde Allah’a hiç isyan etmemiş bir köpeğin olduğu yere melek girmiyor! Esfeli safilin olma potansiyeline sahip insanların evine melek giriyor ama asla yaratılmışların en şerlisi olmayan ve asla olmayacak olan köpeklerin olduğu yere melek gelmiyor öyle mi!

Ahırdaki kömrenin, tezeğin üstüne örtülen örtüde namazınız oluyor ama köpeğin ayağını bastığı yerde namazınız kabul olmuyor! Siz ne dediğinizi bilmeden namaz kılınca kabul oluyor ama ne dediğini bilmeden ve “hayır” dediğiniz yerde oturup sizi masumca bekleyen köpeklerin ayağının bastığı yerde namazınız olmuyor öyle mi!

Ama tabi! Köpek pislik üretirmiş de o yüzden olmazmış! Evinizde beslediğiniz papağan pisleyince sorun yok. Evinizde ağ kurup dolaşan örümceklerde sorun yok. Her türlü pisliği yiyen karasinekler tepenize doğru pike yaptığında sorun yok. Kan içen sivrisineklerde sorun yok. Fırsat bulduğunda evinizde olimpiyat düzenleyen kakalaklarda, hamam böceklerinde sorun yok. Ve tüm bunlarda bence de sorun yok da tutarsızlığınız şu ki… “Hayır!” dediğinizde size itiraz etmeyip kuyruğunu kıstırıp dediğiniz yere çişini yapan köpek pislik üretiyor öylemi! Hele siz! Hiç pislik üretmiyorsunuz!

Size sevgi göstermeyi seven, en güzel sadık dost olmayı bilen, sizi koruyan, sizden onu sevmenizden ve Allah’ın ona verdiği rızkı sizin elinizden yemekten başka beklentisi olmayan, sizi gördüğünde sevincinden deli divane olan köpeğin olduğu yere melek girmiyor öyle mi! Şu resimlerdeki köpeklere dönün bir bakın. Şu masum hayvanların olduğu yere girmeyecek bir melek söyleyin bana! Ne suçu var bu hayvanların? Sizi sevmeleri mi?

Çocuk gibi masallara inanıyorsunuz! Çocukların bile inanmadığı uydurmalara inanıyorsunuz. Böyle söyleyince de “vay bana hakaret etti!” diyorsunuz. Bu hakaret mi! Ne diyeyim? Nasıl diyeyim! İyi ki yalanlara inanıyorsunuz, aferin size mi diyeyim!

Hadi delilinizi getirin köpek olan yere melekler girmez diye. Eğer Allah’ın sözlerine inanıyorsanız alın bakın ben şimdi size meleklerin her yere girebileceğinin delillerinden getireceğim. Siz de bana aksini delil olarak getirin bakalım getirebilecek misiniz!

Kuran eksiksizdir. Kuran’da bütün safsataların ve bütün uydurmaların, din adına söylenen bütün yalanların cevabı var. Bu benim kendi getirdiğim delilim… Dinleyin ve işitin.

Maide 4’de, av köpeklerinin ağzıyla tutup getirdiklerini yemeniz size helaldir, denilirken melekler o köpeklerden kaçıyorlar mı? Ya da Kehf 18’de Allah’ın en takvalı kullarından Kehf arkadaşları yanıbaşında ayaklarını öne uzatmış köpekleriyle beraber üç yüz yıl aynı mağarada uyurken yanlarına melekler uğramıyor muydu! Kehf 22’de Üç kişiydiler dördüncüsü köpekleri, yedi kişiydiler sekizincisi köpekleriydi diye gabya taş atanların aklına köpeklerle aynı yerde kaldıkları için ashabı kehfin salâtlarının kabul edilmediği mi geliyordu!

Yalanlara inanmaya öyle alışmışsınız ki kendinize çekilip azıcık dışarıdan bakabilseniz “Ne kadar da cahiliz! Din denince ne kadar da aklımızı kaybediyoruz! Ne kadar saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz!” diyesiniz gelir.

Size meleklerin girmeyeceği yeri söyleyeyim mi? Melekler, Allah’ın yaratışının, yaratış sanatının olmadığı hiçbir yere girmezler. Var mı bildiğiniz böyle bir yer? Eğer yoksa susun artık. Ne peygambere, ne meleklere ne de hayvanlara iftira etmeyin.

Nedir İslam’a iftira edilen bu köpek düşmanlığınız! Hadi neyse, insanları dinden çıkmış ilan edebiliyorsunuz! Köpekleri dinden nasıl çıkarıyorsunuz Allah aşkına! Köpeklerin geçerli bir iradesi mi var da fasık oluyorlar! Hadis hadis diye diye aklınızı mı yitirdiniz! Peygambere edilmedik iftira bırakmayıp sonra onun yolundan sadece biz gideriz diyenler! Halinizin farkında mısınız? Hadi Allah’ın kitabı umurunuzda değil, onu anladık da… Madem peygamber de peygamber diyorsunuz… peygamberle karşılaştığınız gün geldiğinde onun yüzüne bu saçma sapan yalanlardan sonra nasıl bakacaksınız!

Kuran’dan getirdiklerim benim öne sürdüğüm delillerdi. Şimdi sizin delillerinize bakalım. Zaten çoğunu hadislerden alarak yukarıda bahsettik. Ama şimdi size karşı sizin delilinizi getiriyorum. İyi okuyun… Hani köpek giren yere melek girmiyor, namaz olmuyordu ya! Bir bakın bakalım. Bu da sahih hadis!

Ravi: İbni Ömer…  Köpekler Resulullah (sav) devrinde mescidin içinde gidip gelirlerdi. Bu sebeple mescidi yıkamak için içine su serpmezlerdi. Kaynak: Buhari, Vudu 33; Ebu Davud, Taharet 139, (382)

Hadi cevap verin… Peygamberin salât ettiği o mescide melekler giriyor muydu, girmiyor muydu? Orada peygamberin ve ashabının kıldığı namaz kabul oluyor muydu, olmuyor muydu? Cevap verin… Şimdi hangisine inanacaksınız? Allah’ın ayetlerinden sonra, şimdi hangi hadise, hangi söze inanacaksınız!

Size son bir şeyler söyleyeyim… Sizin gibi inanmayanları hadi dinden çıkardınız! Ne olur şu inandığınızı söylediğiniz kitabınızı açıp bir oku’yun, sonra az biraz susun, bir kez olsun anlamaya çalışın… bir kez olsun bana din diye anlatılanlar yalan olabilir mi diye aklınızdan geçirin… bir kez olsun bu dinlediğim hoca cahilin teki olabilir mi diye düşünün… bir kez olsun ünvanına değil, söylenen sözün Kuran’a uygun olup olmadığına bakın.  Anladığınızda sizden özür veya teşekkür beklemiyoruz. Ama dinden çıkardığınız şu köpeklerden bari özür dileyin.

www.kalemzade.net

twitter.com: @kalemzade


About the Author
Author

kalemzade

Comments (5)
Leave a reply

Name (required)

Website