Kuran’dan Alınan Dersler

Kuran’dan Alınan Dersler

Kuran’dan Alınan Dersler

Kur’an-ı Kerim; Yüce Mevla’nın biz kullarına gönderdiği muazzam bir mucize.
Her insan bu dünyada yaratılış amacını bulmak gayesinde. Neden geldik bu dünyaya. Bunca koşturma, kendini bulma çabası, gayretler, hastalıklar, hasretler, acılar, mutluluklar, kıştan sonra gelen bahar, evimizin penceresinden şahit olduğumuz o kayısı ağacının ölüşü ve dirilişi. Gece ve gündüz, güneşin doğuşu batışı, mevsimler, gökteki yıldızlar, peki ya insan mucizesi… Ne anlatmak istiyor bize tüm bu olanlar, yaratılanlar..
Kişisel gelişim kitapları okuyoruz. Kendimizi affetmeye çalışıyoruz. Çünkü çocukluğumuzda yanlış inançlar büyüttük bugüne dair. Biliyoruz ki hayat bir yolculuk. İnişli çıkışlı. Hatalarımızla büyüyoruz. Akıl başa gelince evvela sorguluyoruz kendimizi. Bunu neden yaptım diye. Sonra cevaplar bulmaya çalışıyoruz. İnsanız beşeriz. Hatalar bizim için. Bizi en güzel surette yaratan Allah bizi affetmeye hazır, üstelik yalnız değilsin ben sana şah damarından daha yakınım diyor.
Kur’an-ı Kerim muazzam bir kişisel gelişim kitabi ayni zamanda. Bizlere insan olmanın inceliklerini, hayvanlardan bizi ayıran özellikleri, ufacık bir mikroba bile yenik düşebilecek kadar zayıfken içimizdeki sonsuz mucizeyi anlatıyor bize. Bencillik, kibir, böbürlenmek, yapılan işlerde aklını kullanmamanın neticeleri ve insana zararları anlatılırken; tevazunun güzellikleri, namaz ve oruç gibi ibadetlerin insanın hayatını nasıl da disipline ettiği, ne ekersen onu biçeceğini en güzel ve muazzam kelimelerle anlatılıyor. Üstelik Rabbim diyor ki “Sen bir adım at bana ben sana koşayım.”
Ben de diyorum ki ben yalnız ve başıboş değilim. Nasıl ki penceremden her mevsim izlediğim o kayısı ağacı şimdi ölü ve baharda çiçeklenip yazın meyvelerini sarkıtarak dirilecek; o zaman diyorum ben de elbette öldükten sonra dirilip asıl yurduma gideceğim. Ve kılavuzum Kur’an bana insan olmanın inceliklerini en asil ve güzel şekilde anlatıyor. Vaktim ömrüm kadar o zaman her yaşadığım gün hediye ve çok kıymetli. Bir şans daha…
Caner Taslaman Hocam yazın demiş, yapamam demeyin yazın. Ben de kendisinden cesaret alarak bu satırları hoşgörünüze sığınarak yazdım.

Teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.
Nihal Çaylı-12.01.2019


About the Author
Author

Nihal Cayli

Leave a reply

Name (required)

Website