Kadın ve erkek arkadaşlık yapabilir. Bu konuda bir yasak söz konusu değildir. Nitekim bunda bir sakınca olmadığı Kuran’daki şu ayetlerle vurgulanmıştır:
“İnanan erkekler ve inanan kadınlar birbirlerinin dostudur.” (Tevbe Suresi, 71. Ayet)
“Sizin için de gerek kendi evlerinizden gerekse şu kişilerin evlerinden yemek yemenizde bir sakınca yoktur: Babalarınızın evleri yahut annelerinizin evleri yahut erkek kardeşlerinizin evleri yahut kız kardeşlerinizin evleri yahut amcalarınızın evleri yahut halalarınızın evleri yahut teyzelerinizin evleri yahut anahtarı size teslim edilmiş olan evler yahut arkadaşlarınızın evleri. Hep birlikte yahut ayrı ayrı yemenizde sizin için hiçbir sakınca yoktur.” (Nur Suresi, 61. Ayet)
Sonuç olarak kadın ve erkeğin arkadaşlık yapmasının dinen bir sakıncası yoktur. Peygamberimizin bunu yasakladığı yönündeki hadisler temelsizdir. (Bakınız: Hadisler Dinin Kaynağı Olabilir Mi?) Kuran’da bu konuda herhangi bir yasak bulunmaması kadın ve erkeğin arkadaş olmasının yasak olmadığının gösterilmesi için yeterlidir. Peygamberimiz Allah’ın yasaklamadığını yasaklamamıştır. Peygamberimizin Allah’ın hüküm koyma sıfatına ortak olduğunu iddia etmek ona atılan ciddi bir iftiradır. (Bakınız: Neden Dinin Tek Kaynağı Kuran’dır?)
“Takva” gibi bu tip davranışlarla ilgisiz bir kavramla Allah’ın Kuran’da yasaklamadıklarını yasaklamak hatalı bir tavırdır. Unutulmamalıdır ki Allah kendisinden dini konularda sürekli detay isteyen İsrailoğullarını Bakara Suresi’nde eleştirmektedir. Müslüman’a düşen haramı haram, helali helal bilmektir; yeni haram ve helaller üretmemektedir.
Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? (Enam Suresi, 114. Ayet)
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik. (Nahl Suresi, 89. Ayet)
Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz. Rabbin’in kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur. (Kehf Suresi, 26-27. Ayetler)