ALLAH HESABINI SORAR

Allah her insana nimetlerini vermiştir ki bizler bu dünyada onlardan yararlanalım, yardıma muhtaçlara yardım edelim, Allah yolunda bunların katkılarıyla birşeyler yapalım diye. Allah verdiği bu nimetlerin nasıl kullanıldığına bakar, ahirette de bunun hesabını sorar. Bunları 4 ana başlıkta toplayabiliriz,

1-Beden, Allahın bize verdiği bu bedeni dünyevi işler kadar ahiret içinde kullanıyor muyuz. Karşı cinsi etkilemek için verdiğimiz gayreti birilerini dine alıştırmak, Allahın yolunu anlatmak için sarfediyor muyuz.

2-Çevre; hepimiz sosyal bir hayatın içindeyiz. Ailemiz, okul çevremiz, arkadaşlarımız, iş ortamımızı dünyevi işler için kullanıyoruz, peki aynı çevremizi Allahın dinini anlatmak, ahiret işleri için kullanıyor muyuz.

3-Zaman; tabiatıyla herkesin uyuma, beslenme gibi zamanını geçirmesi gerekli haller vardır. Bunun dışında kalan sürede vaktinin ne kadarını bu dünya için birşeyler yapmakla ne kadarını ahiret için harcıyor, bunu iyi düşünmesi gerekir.

4-Para(rızık) Allahın verdiği rızıkları nasıl değerlendiriyor. Allahın istediği şekilde mi yoksa kendi nefsine göre mi. Tabiatıyla herkesin ihtiyacı olan bir rızık var ama Allah ihtiyaçtan arta kalanın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini Kuranda açıklıyor. Fakirin, yolda kalmışın, akrabaların gözetilmesini, ayrıca paranın din yolunda da harcanmasını öğütlüyor.

Yazar : birol

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website