Soğuk Ateş

Luminesanslar


73-Ebiya /69
Bizde söyle dedik :”Ey ates, Ibrahim’e karsi soguk ve esenlik ol”.

Bildiginiz gibi Kur’an icerisinde Allah insanlara bu kitabin kusursuz ve kesinlikle celiskisiz oldugunu müjdeler. Bir cok iman etmeyen insanlarin yakindiklari en büyük konu ise hak dinlerinin bilim ile celismesidir.

Ilk bakista Enbiya suresinin 69.ayeti iman etmeyen bir insan icin mitolojik bir hurafe gibi gelebilir dolayisiyla bilime aykiri oldugu iddia edilebilir.Ancak soguk bir atesin kesinlikle doga ile celismedigi kesindir.

Luminesanslar

Bu kelime latince “lumen” den gelir ve ‘isik’ anlaminda’dir. Luminesanslar doga’da örnegin ates böceklerinin isik vermelerine verilmis genel bir ismidir.

Bazi isik veren deniz canlilari , evrende bazi radyoaktif isinlarinin geride biraktigi renkli görünümler , florasan lambalarin teknolojik felsefesini olusturan flor elementi ile soguk enerji elde etme , özel bir kimyevi madde ile yavas ve dogrudan alev olusumu olmadan tekstil yakma , bilgisayar ekrani , televizyon veya odalardaki isik anahtarlarinin karanlikta dahi hafifce yesilimsi bir isikla görünmesi luminesans mucizesi icin sayisiz örneklerinden biridir.

Henning Brandt adli bir kimyaci 1669 yilinda (yani Kur’an dan asagi yukari 1000 yil sonra) insan idrarini ayristirir ve önemli bir kati madde elde eder. Tanimadigi bu madde’yi meraki geregi yakar ve bir görürki yaktigi yerden sanki bir isik kaynagi varmiscasina renkli bir isik gelir. Henning Brandt bu kati maddenin adini FOSFOR koyar. Fosfor elementinin ismi yunanca’dan gelmistir ve ‘isik tasiyici’ anlamina gelir. Bulusunu kimyager cevreye yayarken kesinlikle SOGUK ATES ‘ten bahseder. Örnegin ‘Kirmizi’ fosfor kibrit kutusunun yanlarinda kibriti yakmak icin kullanilir.

Ne hikmetki bilim adamlari dogrudan zararli olmayan ve alevli /yakici özelligi olmayan isik olaylarina “soguk ates” adini vermistir.

Enbiya suresi 69.ayetinde ayrica “selem” kelimesi yani baris / esenlik/selam ifadesi kullanilmasi o soguk atesinin zarar vermedigini söylenmeye calisilmistir. Yan yana “soguk ates” ve “baris” ifadeleri luminesanslara dikkat cekiyor olmasi olasidir (yinede en dogrusunu Allah bilir).

Bu ara luminesans yaratan tek elementler flor ve fosfor degil. Farkli molekül ve biyo-kimyasal hadislerinin yardimiyla bir cok luminesans elde edilebilir.

Luminesans Cesitleri

1)Fotoluminesans – minerallerin yakilarak bir renkte isildamasi

2)Termoluminesans – Isi etkisi sonucu renk ve isinlarin olusumu

3)Radyoluminesans – radyo aktif elementlerin neden oldugu isildamalar

4)Katotluminesans – bir tüpten gecen elektronlarin bir yüzeye carptiktan sonra yaydiklari isinlar (televizyon)

5)Elektroluminesans – Bir cok elektronik aygitlarda görebileceginiz ‘diyod’ denilen ufacik ampüle benzer renkli yapilarinin elektrik ile olusturduklari ,isi yaymayan isildamalar

6)Triboluminesans – Yunanca tribein kelimesinden gelir ve ‘sürtünmeler’ sonucu olusan isik anlamina gelir.Örnegin iki tasin birbirine cakilmasi veya iki metalin birbirine sürtmesi…

7)Kristalluminesans – Kristallerin yaydigi isik

8)Biyoluminesans – Vücudumuzdaki bazi kimyevi reaksyonlar düsük isilarini isik olarak aciga vururlar. Deniz canlilarinda cokca görülür

9)Sonoluminesans – Su icinde bazen ses ötesi dalgalar olusabiliyor ve bunun sonucunda ufak kabarciklar olusuyor. Bu kabarciklarin zamanla kendi iclerine cöküsü sonucu isik sacilabilir.

Allah bu kitabi gercekten koruyor…

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website