Allah`tan Akıl İsteyelim Önce…

Rahman ve Rahim Olan Allah`ın Adıyla;

Yusuf Süresi

2. Biz onu, AKIL ERDİRESİNİZ diye Arapça bir Kur`an olarak indirdik.

111. Andolsun ki, onların kıssalarında AKIL SAHİPLERİ İÇİN İBRET VARDIR. Kur`an uydurulabilecek bir söz değildir. Fakat kendinden öncekileri tasdik eden, HERŞEYİ AYRI AYRI AÇIKLAYAN ve inanan bir toplum için de bir YOL GÖSTERİCİ ve bir RAHMETTİR.

Arapçayı putlaştırmaya çalışan zihniyet bu apaçık ayetleri göremiyor anlayamıyorsa gerçekten de kendilerine yazık ediyorlar. Kuran`a Akıl erdirmek için anlaşılacak bir dilde okunması gerekmez mi? Kuran`da herşey ayrı ayrı açıklanmıştır eger her insan bunu göremiyor anlayamıyorsa bari aksini iddaa etmesin de Allah`a sığınsın.

Aslında Kuran`ının ne kadar büyük bir kitap oldugunu anlatmayı çok isterdim fakat onun büyüklüğünü kelimelere sığdırmam çok zor. Nasıl ki Allah katında herkesin dereceleri varsa bilin ki Kuran`ı da herkes derecesine göre görüyor ve anlıyor. Çok şey yazmak isterdim fakat bilmeniz gereken şudur ki; insan kendini günahlardan, kötülüklerden ve çirkin işlerden ne kadar arındırır iyilikler yaparsa o kadar gözü açılır ve herşeyi görür. Allah bütün insanları Dogru yoluna iletir inşallah…

Yazar : Nazlı Can

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website