İSTESEN DE YALNIZ KALAMAZSIN

Pek çok insan, çevresindeki kalabalıklara aldanıp yalnızlığından şikayetçi olmaktadır. Yalnızlık temalı onlarca şarkıyı kolayca bulabilirsiniz. Yalnızlık, inançsız ya da inancında ihlassız birini delirmeye kadar sürükleyebilir. Ne var ki hakiki bir mümin asla onlara benzeyemez. Çünkü o bilir ki, en yalnız kaldığını zannettiğinde bile asla yalnız değildir. Aslında o hiçbir zaman bir kerecik bile yalnız kalmamıştır. “Allah bana yeter. İlah yok O`ndan başka. Yalnız O`na dayandım ben; büyük arşın sahibi O`dur. ” der ve yoluna devam eder.


Allah’ın her zaman kendisiyle birlikte olduğunu bilen yalnızlar üzülmezler. Yanlarında devamlı Allah’ı bulabildikleri için sevinirler. Hatta Allah’tan başka, O’nun kulları olan meleklerle de çevremizin sarılı olduğunu bilmek ayrı bir güzelliktir. Çünkü melekler çok iyi kullardır, devamlı kendilerini yaratanı tespih ederler, yeryüzündeki iyi insanlar için dualar ederler, düzgün yolunda devam etmeye çalışana iner ve biz kendilerini duymasak da cennet müjdesi verirler.

Fakat, bir gözün nasıl görebildiğini kavrayamamalarına rağmen, yalnızca gözlerinin gördüğüne inandığını söyleyenler, tüm bunlara inanmazlar, bunlara hurafe derler ve tek başlarına dünyanın içinde şaşkın şaşkın dolaşmalarını sürdürürler. Oysa onlar asıl böyle devam ederlerse, inanmazlarsa, yalanlarlarsa, ortak koşarlarsa, ahirette hakiki yalnızlığı tatmak zorunda kalacaklardır.

“Allah`ın yanına başka bir ilah koyma ki, yapayalnız ve horlanmış olarak oturup kalmayasın. ”
İsra suresi 22

Ve Allah’ımızın tavsiye ettiği bir güzel dua:

“Ve Zekeriyya. Hani Rabbine yakarmıştı: “Rabbim, beni yapayalnız, bir başıma bırakma. Sen, vârislerin en hayırlısısın. ”
Enbiya suresi 89

İnançlı yalnızlar üzülmesin. Çünkü isteseler bile yalnız kalamayacaklardır.

Yazar : Orhan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website