KAİNATIN SENFONİSİ

KUR’AN nın cem oluşu parçaları birleştiren oluşu kendi yapısındaki mükemmel dizilişi aslında insanın tefekkürü için oluşturulmuş muhteşem bir tasarımdır.. Ve bizi parçaları birleştirmeye ve düşünmeye yönlendirir.


Bir masalın-hikâyenin-romanın-senaryonun-bilimsel makalenin belirli bir kalıp dizgisiyle yazılması gerekir. Yoksa düşüncemizi-fikrimizi ortaya net koymamış olurduk ve okuyan da yazarın ne dediğini ne yazdığını anlayamazdı.

Oysa Kur’anın ‘’yaradılışı’’ bir roman gibi baştan sona anlatmayışı beni aramaya ve bulmaya yönlendirmesi hareket halindeki dinamik bir sistemde beni harekete yönlendirmesi bana bir sorumluluk yüklemesiyle mümkün olabilirdi yoksa düşünemezdim….. Tıpkı komut yüklenen yapay bir zekâ ‘’robot’’ gibi olurdum. Ve robot olsaydım yani yapay bir zekâ düşünmeme de gerek kalmazdı. Ve Nebi-elçilerin beni düşünmeye davet etmesinin bir anlamı olmazdı. Neyi OKU mam gerektiğini de bilmezdim.

Allahın cc Kur’anla bizi içimizdeki ve dışımızdaki ayetleri ‘’Oku’’maya yani yaratılış mucizesini okumaya davet edişi yaratanın bize sunduğu bir lutuftur. Bu yönüyle insan yaratılmışlar içerisinde şerefli bir konuma yaratan tarafından konulmuştur…. Fizik yasaları da insanoğlunun ‘’Oku’’ması için önüne sunulmuş bir puzzle (yapboz) gibidir. Ve Kâinat büyük bir puzzledır. Bu puzzleda Kur’an ve kainat sürekli okunması gereken büyük bir potansiyeli barındırırlar….. Ve Nebi-Elçiler insanlığı harekete katılmaya davet ederler. Yoksa durağan olursam kokuşurum tabiri caizse sistem dışı kalırım.. Sebebi de bu davete kulaklarımı tıkamam ve gözlerimi yummamdır. Kâinatın senfonisine katılmamış olurum yani akortsuz bir nota gibi olurum…..

Bir Müslüman nasıl olmalı sorusunu önce kendime sordum ve karar verdim ki. Bizim gibi yaratılmış birisinin yazdığı senaryonun oyuncusu olmak istemiyorum.. Ben de yaradılışı okuyup bana sunulmuş bir lutfu değerlendirmek istiyorum ve kainatın senfonisine ben de katılmak istiyorum…. ! Yaradılış amacıma uygun hareket etmek istiyorum. Yaradılışı OKU yup mucizesine şahit olmak istiyorum Yaradılışıma ben senaryo yazmak istemiyorum. İradeyle Teslimiyet Kâinatın frekans okyanusun da kâinatın senfonisine isteyerek katılmaktır. YOKSA AKORTSUZ BİRER NOTA OLURUZ!

Yazar : Muzaffera Cigal

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website