Namazdan Soğumak Niye ?

şeytan insanı aldatır da aldatır. Öyle ki bizi fenalığa itmek ister ki bizi namazdan soğutur.

İlk namaz ne de tatlıydı değil mi?Ayrı bir heyecan ayrı bir mutluluk vardı. Bu aydınlıktı. O tadı bırakıp namazdan soğumak niye?
Şu ana kıldığımız namazlardan en az bir tanesi bize çok tatlı gelmiştir. Namazımızı uzatmışızdır da uzatmışızdır. O an dünyaları verseler o anı hiçbir şeye değişmeyizdir. (ki namaz hiçbir şeye değişilmez)Hep öyle namaz kılmak istemişizdir. Peki o günleri unutup namazdan soğumak niye?
ALLAH`ı en çok severiz. Seven sevdiğinin dediğini düşünmeden kabul eder. İsteyerek, severek de Sevdiğinin dediğini yapar. Hiçbir tereddüt yaşamadan. Peki en çok sevilen VARLIK bizden toplam bir anda bir saat değil günü beşe bölerek en fazla 20 dk istiyorsa(yatsı namazı) bunu neden çok görürüz?ALLAH`a olan sevgimizi unutup da namazdan soğumak niye?
ALLAH`ın askeriyiz. Nasıl ki asker komutanının dediğini tutmalıysa biz neden SULTAN`ın dediğini yapmakta zorlanırız. Savaştaki gazilere ödül verilir. SULTAN ise sana nefs ile olan mücadelende hem Yardım eder hem de ödüller verir. ALLAH`ın askerliğini unutup da namazdan soğumak niye?
Hiç gördün mü?Ayağı olmayanları, ayağı olupta harama gidenleri, gözü olmayanları, gözü olupta harama bakanları, dili olmayanları, dili olupta haram konuşanları, parası olmayanları, parası olupta haram yiyenleri vs… Bunlar için ALLAH`a şükretmemiz lazım gelmez mi?Tefekkürü ve şükrü unutup namazdan soğumak niye?
ALLAH`ım bizi ihlasla namaza gelenlerden ve namaza karşı soğumayanlardan eyle. (amin)
selçuk üzüngel

Yazar : selçuk üzüngel

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website