Hemencecik Cennete Giremiyoruz

Yoksa siz, sizden önce gelip geçmiş olanların karşılaştıklarının benzeri başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara şiddetler, belalar ve zorluklar gelip çattı; sarsıldılar. Öyle ki, resul ve onunla birlikte inananlar, “Allah’ın yardımı ne zaman?” diye yakarıyordu. Haberiniz olsun ki, Allah’ın yardımı çok yakındır.
Bakara 214

Aslında bu ayeti okumadan önce ben de öyle zannediyordum. Bu ayeti gördükten sonra insan gerçekten de sarsılıyor. Kuran’ın çok gerçekçi bir kitap olduğunu, Allah’ın her zaman gerçekleri dile getirdiğini, doğruları söylediğini çok daha iyi anlıyor.

Dünya ve ahirette başımıza gelecekleri en iyi şekilde ALLAH anlatabilir. Kendi hayatınıza ya da yakınlarınızın, çevrenizdekilerin hayatına bir bakın. Bir de Kuran’a bakın. Allah ne söylüyorsa bir bir çıkıyor hayatlarımızda. Allah, bana inananların dünyada hiçbir sıkıntısı olmayacak demiyor ya da bana inanmayanlar dünyada sürekli kahır içerisinde kalacaklar da demiyor. Kuran’a baktığımızda, inanana veya inanmayana, sıkıntı veya refah vermesinin ya da vermemesinin başka başka sebepleri olduğunu görüyoruz.

Hud
15. Her kim iğreti hayatı ve onun süsünü isterse böylelerinin yapıp ettiklerinin karşılığını kendilerine bu hayatta tam olarak veririz. Onlar dünyada hiçbir eksiltmeye uğratılmazlar.

Hud
16. Öyleleridir ki bunlar, âhirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Sanayi olarak ürettikleri, orada işe yaramaz olmuştur. Yapıp ettikleri de bâtıl hale gelmiştir.

Araf
32. De ki: “Allah’ın kulları için çıkardığı süsü, güzel, temiz ve tatlı rızıkları kim haram etmiş?” De ki: “Dünya hayatında onlar, inananlar için de var. Kıyamet gününde ise yalnız inananlar içindir onlar.” Bilgiden nasipli bir topluluk için biz, ayetleri böyle ayrıntılı kılıyoruz.

Kuran’a bakınca Peygamberlere bile birtakım zorlukların çattığını görüyoruz. Onlar sıkıntılarından kurtulmanın tek çaresinin Allah’tan yardım istemek, Allah’a sığınmak olduğunu görebilmiş ve öyle yapmışlardı. Allah yardımının çok yakın olduğunu söylüyor.

Sabırsa Allah’ın üzerinde önemle durduğu bir başka emir. Gerçekten de bizleri zorlayan bir emir. Birçok insanın sabır konusunda açığı olabiliyor. Sabır konusunda da başvurulacak yegane merci ise yine ALLAH’tır.

Nahl
127. Sabret! Senin sabrın da Allah’ın yardımıyladır.

Mearic
19. İşin gereği şu ki insan; aceleci, hırslı, sabırsız, tahammülsüz yaratılmıştır.

Bakara
155. Yemin olsun ki, sizi korku, açlık; mallardan-canlardan-meyvelerden eksiltme türünden bir şeyle mutlaka imtihan edeceğiz. Sabredenlere müjdele.

Nahl
96. Sizin yanınızdaki tükenir ama Allah’ın yanındaki sonsuza dek kalıcıdır. Sabredenlere ödüllerini biz, işleyip ürettiklerinin en güzeliyle mutlaka vereceğiz.

Zümer
10. Tarafımdan söyle: “Ey iman eden kullarım, Rabbinizden korkun! Bu dünya hayatında güzel düşünüp güzel davranalara güzellik var. Allah’ın toprağı/yeryüzü geniştir. Sadece sabredenlere, ücretleri hesapsız ödenecektir.”


About the Author
Author

Leave a reply

Name (required)

Website