Sevgililer Gününün Düşündürdükleri…

Sevgililer günü yaklaştıkça insanların çoğunun düşündükleri acaba sevgilime hangi hediyeyi alsam, nasıl bir yerde kutlama yapsak, geçen yıllardan farklı ve eğlenceli ne yapabiliriz gibi şeylerdir. Bir kısım insan, çoğunlukla erkekler, sevgililer gününün ekonomiyi canlandırmak için uydurulan özel günlerden biri olduğunu idda ederek bu günü kutlamayı protesto eder. Bir kısım da, sevgilisi olmayanlar, her yıl bu gün geldikçe hüzne kapılır ve bu konuda konuşmak dahi istemez. Halbuki bazıları farkında olmasalar bile herkesin bir seveni var. Allah tüm kullarını çok sevmekte ve bu sevgide ayrımcılık yapmamaktadır.

Hud suresi 90:
“Rabbinizden af dileyip O’na yönelin. Rabbim Rahîm’dir, rahmeti sınırsızdır; Vedûd’dur, çok sevgilidir.”

Maide suresi 18:
Yahudiler ve Hıristiyanlar dediler ki, biz Allah’ın oğulları ve sevgilileriyiz. De ki: “O halde niçin size günahlarınız yüzünden azap ediyor?” Hayır, siz de O’nun yarattıklarından birer insansınız. Dilediğini affeder O, dilediğine azap eder. Hem göklerin hem yerin hem de bunlar arasındakilerin mülk ve yönetimi Allah’ındır. Dönüş de O’nadır.

Bir de, sevgililer günü denince aklımıza çok nadir gelen sorulardan biri kafama takıldı. Sevgili olmak yada flört etmek eğer evli değilsek günah mıdır? Bununla ilgili Kuran’dan yaptığım araştırma sonucunda gördüm ki Allah zinayı (evlilik dışı cinsel ilişki) yasaklamış, ancak sevgili olmayı, flörtü yada karşı cinsle zinaya varmayan şekliyle arkadaşlıkları yasaklamamış. Ancak istediğimiz kadar aşık olsak da evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamamız haramdır. Bir de gizli buluşmalar aşağıdaki ayette eleştirilmiştir.

Bakara suresi 235:
İddet bekleyen kadınlara evlenme isteğinizi dolaylı yoldan anlatmanızda veya böyle birşeyi içinizde saklamanızda sizin için hiçbir günah yoktur. Allah bilmiştir ki, siz onları mutlaka anacaksınız, unutmayacaksınız. Bu sırada onlarla, örfün normal göreceği sözlerle konuşma dışında gizli bir buluşma için anlaşmayın. Ve zorunlu olan süre doluncaya kadar nikâhı bağlamaya girişmeyin. Bilin ki, Allah, benliklerinizin içindekini bilir. O’ndan sakının. Ve bilin ki, Allah çok affedicidir, çok yumuşak davranışlıdır.


About the Author
Author

Fazil

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website