Anneler Günü

Malum, önümüz anneler günü. 13 Mayıs’ ta hepimiz biricik annelerimizin ellerinden öpüp anneler gününü kutlayacağız. Kimimiz uzun yollar tepeceğiz ne zamandır görmediğimiz annemiz için; kimimiz en güzel hediyeleri alacağız. Bazılarımız, son zamanların modası “Dünyanın En İyi Annesi” ödülünü bile vereceğiz annelerimize.

Hepimiz için çok kıymetli annelerimiz, aynı babalarımız gibi. Yüreğimizde taşırız onları, sımsıcak. Sarıp sarmalar, gittiğimiz her yere götürürüz. Dünyanın öbür ucuna da gitsek, kokuları hep burnumuzdadır.

Yokluklarını düşünmek bile işkence gelir. Hayal bile edemeyiz onlarsız bir dünyayı. Keşke hiç olmasa ayrılık, hiç olmasa ölüm…

İyi bakalım onlara ne olur! Bir gün değil, her gün iyi bakalım. Yarın yokmuşcasına iyi davranalım onlara. Yaratan’ ın Kur’an’ da defalarca buyurduğu gibi yapalım:

 

“Rabbin şöyle buyurdu: Allah’tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye ve babaya güzel muamele edin. Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff! ” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle.”
İsra-23

“Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik. Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur. Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer. Nihayet insan, gücünü kuvvetini bulup daha sonra kırk yaşına girince“Ya Rabbî! ” der. “Gerek bana, gerek anneme babama lütfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevk et. Senin razı olacağın makbul ve güzel iş yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine bağlı, makbul nesil nasib eyle! Rabbim! Senin kapına döndüm, ben sana teslim olanlardanım.”
Ahkaf-15

“Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik. Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl kadar sürer. İnsana buyurduk ki: “Hem Bana, hem de annene babana şükret, unutma ki sonunda Bana döneceksiniz.”
Lokman-14

 

Allah bizi sevdiklerimizle cennetinde buluştursun.


About the Author
Author

H.Ayhan

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website