Dini Anlatmak Peygamber’in Görevi mi?

Toplum arasında yaygın olarak kullanılan ifadelerden birisi “herkes işini doğru yapsın”dır. Bu ifade elbette doğrudur. Ancak onun, bazen insanlar tarafından belli sorumluluklardan kurtulmak için kullanıldığını görüyoruz. Allah’ın dininde dini güzel bir şekilde anlatmak, insanları kötülüklerden uzak tutmak için uyarmak bir görevken bu görevden kaçınmak isteyenler “herkes kendi işini yapsın” argümanına sarılıyorlar.

Peki herkes kendi görevini yapacaksa, yanlış yolda olan, bir hiç uğruna hayatını sürdüren, şeytana ve kötülüğe hizmet eden insanları kim uyaracaktır? Allah yeni bir Peygamber göndermeyeceğine göre bu işleri müslümanların yapması gerekmez mi? Kaldıki yukarıda belirttiğim gibi Allah bu görevi hepimize vermiştir. Çokça okuduğumuz Asr suresinde bakın Allah ne demektedir:

 

“Merhametli ve Şefkatli Allah’ın adıyla…
Zamana yemin ederim ki, insan gerçekten tam bir kayıp içindedir. İnanıp hayırlı işler yapanlar, birbirlerine hakkı önerenler, birbirlerine sabrı önerenler müstesnadır.”

 

Görüldüğü gibi birbirimize doğru tavsiyelerde bulunmamamız durumunda kayıptayız. O halde bir müslümana düşen işini iyi yaparken, dini anlayıp anlatmanın da işi olduğunu unutmamaktır. Bir bilgisayar mühendisi sadece bilgisayarla uğraşmayı işi olarak görüyorsa kayıptadır. Allah’a karşı yapması gereken kişisel ibadetlerin ötesinde diğer insanları da doğruya çağırmaktır.

Elbette bu noktada önemli olan şey doğru dinin öğrenilmesi ve anlatılmasıdır. Bir inanan, dini bilmeden onu anlatamaz. Bu konuda kilit önem taşıdığını düşündüğüm iki kitabı tavsiye ediyorum. Online olarak okunabilen bu kitaplar http://www.kurandakidin.com/ ve http://www.mucizeler.com/ adreslerinden edinilebilir. Dinimizi doğru öğrenip anlatmazsak ileride çocuklarımızın inançsız olması tehlikesi ile yüzleşebiliriz.

 


About the Author
Author

Demir

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website