Hiç Aklınıza Gelip Sorguluyor musunuz?

1= Hz. Muhammed yeni bir DİNmi getirmiştir ? Yoksa Hz Ademden bu yana gelen tek DİN İSLAMIN son halkası mıdır ?

2=Şayet yeni bir din getirmedi ise neden ÇOK EŞLİLİK vardır ? Diğer peygamberler neden çok eş almamıştır ? Dünyada üremeye çoğalmaya en çok hak sahibi hz. ADEME neden tek EŞ verildiği yazar. Neden Nuhun karısından bahsetmezde karısını anlatır. Neden çocuk aşkı ile yanıp tutuşan Zekeriya peygamber hemde karısı KISIR iken neden cariye veye ikinci bir kadın alıp ÇOCUK sahibi olmamıştır ? neden Lut peygamberin geri kalan ve helak olan karısı derde karılarından bahsetmez ? Şayet karıları vardı ise Karılarından fatma diye anlatması gerekirdi değilmi. Karısından bahsediyorsa TEK EŞLİ olduğu yüzündendir. Yani kuranın hiç bir yerinde ben Hz. muhammed hariç hiç bir peygamberin KARILARINDAN yada CARİYESinden bahsettiğini okumadım şayet okuyan ve gören varsa bana (rivayetleri katmadan ) bilgilendirirmi ?

3= Kuran hiç bir yerde Karılardan ve cariyelerden bahsetmediği halde ve Kuranda hz. ibrahiminde karılarından yada cariyesinden bahsedilmediği halde neden hz. ismaile bir CİCİ ANNE bulup İsmailin annesi Hacer dediler. Allahmı eksik anlattı yoksa rivayetçilermi yalan söylüyor ? Ahirette hz. ibrahim şahit olarak getirilipte ( ben tek eşli yaşadım derse ne yapacaksınız?

4= Kuranda olmayan şeyleri O Arapların CAHİL leri neden HİKAYE olarak rivayetlendirmişlerdir ? her kıssaya her hikayeye sanki Allah anlatmaktan aciz kalmış gibi bir hikaye uydururlar yada uydurmuşlardır?

5= hz. Muhammed zamanını KURAN anlatırken SAVAŞLARdan bahsetmiyormu ? ATAERKİL yaşayan ve kadınlara iş sahası olmayan toplumlar SAVAŞ la karşılaşınca ne yapacaklardır ? TOPLUMSAL DAYANIŞMA olan bir ayetmidir ? yoksa çok eşlilik ayetimidir nisa 3 ?

6= Kuranda DOMUZ etide HARAM kılınmış ama ZORLUK zamanında yenebilir denmiştir. Buna izin veren RUHSAT AYETİ değilmidir ? neden NiSA 3 ede böyle bakılmaz ? SAVAŞ ve ZORLUK zamanıdır ve kadınlara İŞ sahası olmadığı için babası ve kocası ölen kadınlar ne ile geçineceklerdir ? yada ne yapacaklardır ? O döneme gidin ve düşünün. hatta EMPATİ yapıpı bir kadın olarak düşünün. Hırsızlıkmı yapardınız ? yada FUHUŞ ? yada hayata yaşanılmaz denip İNTİHAR mI ? Dünya savaşlarında haç hristiyan kadın böyle bir RUHSATTAN haberi olmadığı için İNTİHAR etmiş yada ÇALMIş yada FUHUŞ batağıuna saplanmıştır hayatın devamı için ?

7= Diğer peygamberlerine yapmadığı ayrımcılığı yapmamıştır allah ve allahın ilk yaratılıştan beri EMRİ tek eşliliktir ama ISTIRAR yani ZORLUK zamanlarında hep bir ÇIKIŞ yolu göstermiştir . NİSA ^3= ÇOK eşlilik ayeti değil sadece savaş ve zorluk zamanında TOPLUMSAL dayanışma olarak sunulmuş bir geçici RUHSAT ayetidir.


About the Author
Author

metafizik199

Comments (14)
Leave a reply

Name (required)

Website