Hz. İsa ve NOEL

 

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramıdır. Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık’ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder..

Hal böyle iken Kuranın Hristiyanları yalanladığını ve hz. İsa’nın doğum zamanının bu olmadığını yazdığını biliyormu idiniz?
Meryem Suresinden bir hakikatle bunu açıklayalım :

 

23. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına (dayanmaya) sevketti. “Keşke, dedi, bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim!”
24. Derken aşağı tarafından ona şöyle seslendi: “Sakın üzülme, Rabbin senin altında bir su arkı yarattı
25. “Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze, olgun hurma dökülsün.”

 

Meryem suresinden bu ayetlerden anladığımız kadarı ile Meryem doğum sancısı başlayınca Allah ona Hurma dalını kendine çek ve TAZE HURMA lardan ye diyor.

Şimdi KAİNAT ayetlerine yani DOĞA ya bakalım Hurma ne zaman TAZE MEYVE veriyor:

 

Hurmanın yetişmesi için iki önemli unsur çok önemlidir; biri sıcaklık diğeri ise sudur. Yani tepesi güneşten, kökü sudan ayrılmamalıdır. Bununla ilgili güzel bir tabir kullanılır: ”Hurmanın başı cehennemde, kökü cennette olmalıdır”

BU açıdan bakıldığı zaman bir HURMA ağacından TAZE meyve koparılacağı ay yani sıcağın civcivli zamanı yani TEMMUS – AĞUSTOS ayları olması gerekmektedir.

Yani Meryem’den olma Hz. İsa Aralık ayında değil Temmus ve Ağustos ayından bir günde doğmuştur.
KURANDAN sadece bir HAKİKATi umarım görür ve anlarız.


About the Author
Author

metafizik199

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website