Peygamberlerdeki Örneklik…

 

Peygamberler ÖRNEK olması için insanlara İYİ ÖRNEKl’ik göstermeleri için gönderilmişlerdir. Bizler insanların ve rivayetlerin anlattığı Peygamberlere değil Kuranın bize anlattığı peygamber örneklerini EMSAL almamız gerekiyor.

Şimdi şöyle bir düşünün (sırf rüyasında oğlunu keserken gördü diye gerçek hayatta oğlunu kesmeye götüren bir ÖRNEK peygamber olabilirmi? Her rüya görenin rüya ile amel etmesi ne kadar doğrudur sizce?

Yine düşünün ki Allah ayet gönderiyor ve bütün peygamberlerine MASUM öldürmeyeceksin diye TEBLİĞ ettiriyor. Allah lanet eder ve birde cehennem hazırlar diyor. Ayrıca bu yüce peygamberi kuranda YUFKA YÜREKLİ tanıtıyor. Yufka yürekli bir insan bir hayvanı dahi kesemez iken bahis ettiğimiz MASUM; canı ve kanı tek evladı ismail.

Bir MASUM u öldürmek bütün insanlığı öldürmekle eş değer diyor kuran.

Ve örnek peygamberimiz MASUM oğlunu alıp (bütün İNSANLIĞI öldürmeye mi gitti sizce?)

Bakın aslında Kuranla , sünnetullah ile hiç bağdaşmayan bir PALAVRA RİVAYET zinciri yüzünden nerede ise bu gün bir buçuk milyar müslüman alemi Hz. İbrahimin oğlunu kesmeye götürdüğüne inandırılmış. Böyle bir İFTİRAYI Allaha ve peygambere isnat etmekten Allah`tan sakınırım.

 


About the Author
Author

metafizik199

Comments (10)
Leave a reply

Name (required)

Website