Neden! Fatiha Suresi Anahtar Suredir?

Bismillâhirrahmânirrahîm.

Her şeyi güzel yapmak Allah’a mahsustur. O, varlıkların sahibidir. İyiliği sonsuz, ikramı boldur. Hesap verme gününün hâkimidir. Allah’ım!.. Yalnız sana kul olur ve yalnız senden yardım dileriz. Bize doğru yolunu göster; Mutluluk verdiğin kimselerin yolunu. Gazaba uğramamış ve sapıtmamış olanların yolunu göster.

Nahl :98
Kur’an’ı okuduğun zaman, o kovulup taşlanmış şeytandan Allah’a sığın!

İstiazeyle Başladığımız, Fatiha Suresinin Kuranın başlangıç suresi olmasının hikmetini idrak ettiğimizde eminim ki kıldığımız namazların Okuduğumuz, Kuran ayetlerinin önemi daha fazla idrak edeceğiz.
Alemlerin Rabbine “Hamd” ile başlayıp Rahman-Rahim-Hesap günün Malikinden istek/ler de bulunacağız. Kendilerine nimet verilenlerin yoluna beni de ilet diyeceğiz. Başka bir soru Nimet verilenler kim?

Allaha sığınıp da sonra nimet verilenleri deyince “Gavslar- Kutuplar- Üstadlar- Şeyhler diye düşünenler var. Ya da Kulluğu Allaha yaptığını düşündüğü halde Gasvlardan vs yardım isteyenler var Rabıta yapanlar var mesela…

Fatiha suresi, Namaz kılarken, Kuranı okumaya başlarken anahtar bir sure olması tabiri caizse Bir nevi zihne- kalbe abdets aldıran Mukaddimedir.

Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır …
Nisa-69


About the Author
Author

MuruvvetCaliskan

Leave a reply

Name (required)

Website