Peygamber Soyundan Olmak Üstünlük Göstergesi midir?

Peygamber Soyundan Olmak Üstünlük Göstergesi midir?

“Biz peygamber (Hz. Muhammed) soyundanız. Bundan dolayı; gavs, kutup, seyid vb. birtakım ünvanlarımız var ve sizden üstünüz” söylemi yanlıştır. Çünkü tüm insanlar, Hz. Adem’den gelmektedir. Hz. Adem, peygamberdir. O halde, tüm insanlar, peygamber soyundandır.

Yani, tüm insanlar peygamber soyundandır. Tüm insanlar derken ististanız hepsi: Trump, Putin, Kim Jong-un, İngiltere Kralı, rahmetli Başkan Kennedy, Taçsız Kral Pele, Bakenbauyer, Kaleci Mayer, Nadya Komanaçi, Biricit Bardo, Fenerbahçeli Cemil… Bunların hepsi peygamber soyundandır. Dolayısıyla peygamber soyundan olmak üstünlük getirmemektedir.

İslam’ın en büyük kurucu değerlerinden ve tüm peygamberlerle birlikte vurgulanan getirilerinden biri de ırkçılığın her türlüsünü reddetmesi ve üstünlüğü, ırkta, soyda, dilde değil erdemli ve ilkeli davranışlarda görmesidir: Ey insanlar! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız (sorumluluk bilinci ile hareket edip) duyarlı olmada en ileride olanınızdır. (Hucurat Suresi, 13)


About the Author
Author

Editor 1

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website