KIYAMET MANZARALARI

Kuran’da bahsedilen birçok konuyu anlatan ayetlerden bir bölümü de Kıyamette olacakların anlatıldıgı ayetlerdir. Allah, kusursuz kitabı Kuran da insanlara bir çok örneklendirme yapmakta ve doğruyla yanlısı ayırabilme imkanı tanımaktadır. Dünya hayatının kısalığıve gerçek yurdun Ahiret oldugu anlatılırken dünya hayatının sonunu getirecek kıyamet sürecinin de tasviri yapılmaktadır. Dine inanan herkesin bir gün kıyametin kopacağından haberi oldugu ve azda olsa bir seyler bilip duyduğu görülür. Kyamet sürecinde neler olacagıa tek dogru olan Kuran ayetlerinden bir kaç tanesiyle bakalim.


Sakin, Allah’i zalimlerin yaptiklarindan habersiz sanma. Su kadar var ki Allah onlari, gözlerin saskinliktan dona kalacagi bir güne erteliyor. O gün onlar baslarini dikerek kosarlar. Gözleri kendilerine dönmez. Kalpleri ise bombostur.
(14) Ibrahim Suresi,Ayet 42-43

Yer baska bir yere, gökler de baska göklere degistirildigi ve insanlar bir ve kahredici olan Allah’in huzuruna çiktiklari gün Allah bütün zalimlerden intikam alacaktir.
(14) Ibrahim Suresi,Ayet 48

Sur’a üfürülecegi gün, Allah’in diledigi kimseler disinda, göklerde ve yerde olan herkes artik korkuya kapilmistir ve herbiri boyun bükmüs olarak O’na gelmislerdir.
(16) Neml Suresi,Ayet 87

Kiyameti gören her emzikli kadin emzirdigini unutur, her hamile kadin çocugunu düsürür. Insanlari sarhos gibi görürsün, oysa sarhos degildirler, fakat bu sadece Allah’in azabinin çetin olmasindandir.
(22) Hacc Suresi,Ayet 2

Gerçek su ki kiyamet- saati yaklasarak gelmektedir, onda süphe yoktur. Gerçekten Allah kabirlerde olanlari diriltecektir.
(22) Hacc Suresi, Ayet 7

Gözleri zillet ve dehsetten düsmüs olarak, sanki etrafa yayilip serpilen çekirgeler gibi kabirlerden çikarlar.
(54) Kamer Suresi,Ayet 7

Yer, siddetli bir sarsintiyla sarsildigi ve daglar darmadagin olup ufalandigi, derken toz duman halinde dagilip savruldugu…
(56) Vakia Suresi, Ayet 4-6

O gün gök erimis bakir gibi olur. Daglar renkli yün gibi olur.
(70) Mearic Suresi, Ayet 8-9

Ama göz kamasip da kaydigi zaman, ay karardigi, günes ve ay birlestirildigi zaman;
(75) Kiyamet Suresi,Ayet7-9

O gün bir sarsinti sarsar. Pesinden bir digeri gelir. O gün kalpler titrer. Insanlarin gözleri yere döner.
(77) Mürselat Suresi,Ayet6-9

Gök yarildigi zaman, yildizlar dagilip döküldügü zaman, denizler kaynastirildigi zaman, kabirlerin içi disina çiktigi zaman.
(84) Insikak Suresi,Ayet 1-4

Yer, o siddetli sarsintisiyla sarsildigi, yer agirliklarini disa atip çikardigi ve insanlar buna ne oluyor? Dedigi zaman.
(99) Zelzele Suresi,Ayet1-3

Yazar : musemdor

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website