İNSANLARDAN GIZLENIYORLAR YA ALLAH’TAN ?

Selamunaleyküm,

 

İnsan yaşadığı toplum içinde hareketlerini kontrol altında tutabiliyor. Toplumun yapılmasını istemediği bir hareketi yapmıyor, yapsa bile gizli gizli yapıyor. Yakalanmadığı sürece sorun çıkmıyor. Etrafta bir sürü hırsız, dolandırıcı, hilekar insan dolaşıyor. Bu insanlar yakalanmazlarsa bu tip davranışlarına devam ediyorlar. Yaptıkları kötülükleri kimsenin görmediği zamanlar da olabilir. Herkesi kandırabilirler hatta kendilerini bile. Yaptıkları işlerin kötü ama mecbur kaldıklarından dolayı yapıldığını söyleyecek kadar yalancıdırlar. Başka bir iş yapamayacaklarını söyleyecek kadar vicdansızdırlar.
Bunun tam tersine hareket edenler de vardır, sırf toplum istiyor diye göstermelik ibadetler yaparlar, aslında hiç içlerinden gelmese de zekat verip namaz kılarlar hatta tepki çekmemek için oruç tutmasa bile tutuyorum derler. Bunlar da tam iki yüzlüdür, insanlardan gerçek yüzlerini gizlerler.
Peki bu vicdansız ve iki yüzlü insanlar, diğer insanlardan herşeyi gizleseler de, her an herşeyi gören Allah`tan neyi, nasıl gizlediklerini sanıyorlar. Ahirette kendilerinin hesap vereceklerini bilmiyorlar mı?
Nisa 108 de Allah şöyle diyor; “İnsanlardan gizliyorlar, gizleniyorlar ama Alah`tan gizlenemiyorlar, gizleyemiyorlar…”.

Yazar : ORHAN KILIÇASLAN

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website