KUR`AN insanı tüm kötülüklerden korur (2)

Değerli Müminler bizler müslümanlar olarak birçoğumuz Yüce Kitabımız Kur’anın bilgisinden uzak bir İslamiyet hayatı yaşamaktayız. Bunun nedeni Kuran dışındaki yorumlara dayalı bilgilerin ışığından yol almamızdan kaynaklanmaktadır. Bu doğru bir yaklaşım olmamasına rağmen bizler hala bundan ısrar etmekteyiz. Hâlbuki bu davranışımız Kur’ana uygun olmamasına rağmen bizler bu yolu tercih etmiş bulunmaktayız. Bunun en büyük nedeni yorum sahiplerini dinin sahibi olarak algılamamızdan dolayı bizler Yüce kitabı bir kenarda bırakarak yorumların peşinden gitmemizden kaynaklanmaktadır. Hâlbuki Sevgili Peygamber efendimizin zamanında Yüce Kur’an hep öndeydi. Yüce Allah bir ayeti kerimde bizlere şöyle emretmektedir.


Hiçbir insana yakışmaz ki ona kitap hüküm ve Peygamberlik versin de sonra insanlara Yüce Allah’ı bırakıp bana kul olun desin. (bu olmaz) Ama şöyle der; okuyup araştırdığınız şeylere, öğrettiğiniz şu Kitaba dayanarak benliklerinizi Allah`a adamış olan kullar olun.. Ali İmran. 3/79.

İşte bu ayet bu konuda bizleri uyararak Kuran dışı yorumlara gitmeyi bizlere yasaklamaktadır. Dün bu ayet ehli kitaplıları uyarıyordu bu gün ise bu ayet bizleri uyarmaktadır. Ehli kitaplıların yoldan çıkmalarının sebebi kendi kutsal kitabını bir kenardan bırakarak yorumların peşine gitmelerinden kaynaklanmıştır. Biz müslümanlar olarak bu ayette kulak vermemiz gerekirken maalesef bizlerde ehli kitaplıların düştüğü hataya düşmüş olduk. Bunun en büyük sebebi bizler Yüce Kur’anı bir kenardan bırakarak yorumların peşine düşmemizden meydana gelmiştir. Sevgili Peygamber efendimiz Müslümanların Yüce Kur’anın yolundan ayrılmamaları için hadislerin yazılmasına müsaade etmemesine rağmen maalesef Peygamberden sonra bizler kendi bildiğimizle yola devam ettik. haydar akgeyik.

Yazar : HAYDAR AKGEYİK

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website