Kuran`ı Okumak Allah`ın Emridir

Allah`a iman etmek demek onun bütün emir ve yasaklarına uymayı gerektirir. Tabi dört dörtlük olamasak da bu emir ve yasakların insanın tüm yaşantısında hem dünyada hemde ahirette onu yüceltmeyi ve üstün kılmayı hedeflediğini bilmemiz gerekir. Yani bu emir ve yasaklara Allah`ın ihtiyacı yok, bizim ihtiyacımız var. Tabi bu emir ve yasaklardan haberdar olmak, kulaktan dolma sözde inançlar yerine, özde inancın ta kaynagından beslenmek çok ayrı bir zevk. Bunun için de anlayarak Kuran`ı okumak gerekir ki zaten Allah Kuran okumayı emretmiştir. Kuran`ı anlayarak okumak da bir ibadettir. Nedense toplumumuzda namaz, zekat, oruç, hac dışında pek bilinmeyen bir ibadet gibi gözükse de önemli ibadetlerden birisidir bence fakat Kuran`ı anlayarak okuyun diyen çok az insan var. Allah apaçık bir şekilde Kuran okumayı emretmiştir.


Neml Süresi
91, 92. De ki: “Bana ancak, bu beldenin (Mekke’nin); onu mukaddes kılan ve her şey kendisine ait olan Rabbine kulluk yapmam emredildi. Yine bana, müslümanlardan olmam ve Kur’an’ı okumam emredildi. ” Artık kim doğru yola girerse yalnız kendisi için girer. Kim de doğru yoldan saparsa de ki: “Ben ancak uyarıcılardanım. ”

93. De ki: “Hamd Allah’a mahsustur. O âyetlerini size gösterecek ve siz de onları tanıyacaksınız. Rabbin yaptıklarınızdan habersiz değildir. “

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website