Evde Köpek Beslemek Haram mı?

Evde Köpek Beslemek Haram mı?

İster evinizin içinde isterse bahçenizde olsun Köpek beslemenizin din ile alakası bulunmamaktadır. Kuran’da bu konu ile ilgili bir haram ve yasak bulunmamaktadır. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış bir konudur. Köpek beslemenin, evlere köpek sokmanın haram olduğunu söyleyenler ve köpek olan eve meleklerin girmeyeceğini söyleyenler tamamen uydurma hadislere ve geleneksel inançlara dayanmaktadırlar.

Kuran’da Köpek aleyhine bir ifade olmadığı gibi Kehf suresinde köpeğin insanın dostu olduğu ifade edilir yine başka bir ayette avlanırken Köpeklerden faydalanılabileceği de belirtilir. Bu ve benzeri konularda daha detaylı bilgi alabilmek ve din adına uydurulanlar ile Kuran’daki dini öğrenebilmek için “Uydurulan Din ve Kuran’daki Din” isimli kitabı ya da www.kurandakidin.com isimli internet sitesindeki makaleleri okumanızı tavsiye ediyoruz.

Köpek ile ilgili Kuran’daki ayetler:

Maide Suresi 4: Sana soruyorlar, onlar için helal kılınan ne? Şöyle söyle: “Sizin için bütün temiz nimetler helal kılınmıştır. Eğittiğiniz avcı kuşların tuttukları ile eğittiğiniz av köpeklerinin tuttukları da size helal kılındı. Siz bu hayvanlara, Allah’ın size öğrettiklerinden öğretiyorsunuz. O halde onların sizin için tuttuklarından da yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın. Allah’tan sakının! Allah gerçekten hesabı çok çabuk görür.”

Kehf Suresi 18: Sen onları uyanıktırlar sanırsın; oysaki onlar uykudadırlar. Onları sağ tarafa da sol tarafa da çeviririz. Köpekleri de iki kolunu girişe uzatıp yaymıştır. Onların durumunu görseydin kesinlikle onlardan yüz çevirip kaçırdın. Ve onlardan içinde mutlaka korku doldurulurdu.

Kehf Suresi 22: Üç kişiydiler, dördüncüleri Köpekleriydi.” diyecekler. Şunu da diyecekler: “Beş kişiydiler, altıncıları Köpekleriydi.” Gaybı taşlamaktır/bilinmeyen şey hakkında atıp tutmaktır bu. Şöyle de derler: “Yedi kişidirler, sekizincileri de Köpekleridir.” De ki: “Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Onlar hakkında bilgisi olan, çok azdır.” O halde, onlar hakkında yüzeysel bir tartışma dışında hiçbir çekişmeye girme. Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma.


About the Author
Author

Editor 4

Leave a reply

Name (required)

Website