“Kıyameti düşünmek doğru mudur? “

Tüm mü’minler Allah’ın selamı üzerine olsun sizlere edindiğim bilgiler doğrultusunda bir öneride bulunmak, bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Bildiğimiz üzere çoğu kişi kıyamet’e inanmakta ve ona odaklanmaktadır ancak aslında bir şey yapmayabilmektedir (bazıları). Bu gerçeği insanlar dillerine dolamakta bu yolla insanları saptırarak cehennem ateşi (dünyalık gelir) elde etmektedirler bu hususta çok dikkatli olunuz. Ondan pay sahibi olmaktan sakınmalıyız.

Kıyamet bilgisi yalnızca Allah’ın bileceği bir hayırdır.Bu Kur’an-ı Kerimde geçer. Dolayısıyla kendinimizin bunu bekleyip bunu kurgulamaya çalışmamız dahi bizi yoran bir inkâr’a sapmaktır değil mi? Hepimiz bu hataya düşebiliriz ancak gerçeklerin farkında olmalıyız, ancak Allah bilir öyleyse sadece Allah’a güvenin, eğer inanıyorsanız. Ayrıca bildiğimiz üzere Yüce Allah hesabı en hızlı görendir.Kur’an-ı Kerim’de geçmektedir.Bunu bilen birisi olarak, her kulun kıyameti bedeni ölünceye kadardır diyemez miyiz? Haydi iyilikle yarışalım ne yaparsak Allah görmektedir. Belkide yarın bizim için sonsuzluk dolu bir başlangıç olacak, ama iyi ama kötü bunu biz bilemeyiz sadece Allah bilir. Bizim için en doğru olan Allah’a yalvarmak ve ondan yardım,sabır,af dilemektir. Allah bağışlayan ve çok acıyandır.

” Her an ölebilirsiniz ve her an kıyamet kopabilir . ”
Bir kul.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website