Yeterince Şükrediyor muyuz?

Şimdi başımıza çok büyük bir bela gelse ve sonra Allah bizi kurtarsa; dermansız bir hastalığa yakalansak da Allah şifa verse ya da 1 senedir hazırlandığımız o sınavı başarıyla atlatsak şu cümleyi kesin kurarız değil mi: “Çok şükür Allah’ım”.. Şükretmek zorlu bir süreç atlatıldığında yerine getirilen bir şey gibi oldu desem yeridir. Sanki illa birşeyleri atlatmalıyız da o zaman teşekkür etmeliyiz..Oysa ki o kadar mühim bir konudur ki, yine de çoğu zaman unutur da Allah’a nadiren şükreder oluruz.

“Yemin olsun sizi yeryüzüne yerleştirdik ve sizin için orada, geçiminize yarayacak nimet ve imkanlara vücut verdik. Ne de az şükrediyorsunuz!”
A’raf-10

O kadar çok sebep var ki günün bir saatinin şükretmeden geçmemesi için. Nefes alabildiğimiz, yürüyüp koşabildiğimiz, gülebildiğimiz ağlayabildiğimiz, mutlu olabildiğimiz, konuşabildiğimiz, dua edebildiğimiz hatta şükretmeyi unutmadığımız her anımız için tekrar tekrar şükretmeliyiz Allah’a. Ne kadar da etsek az olduğunu bilerek..Çünkü O’nun bize nasip ettiklerinin karşılığında O’na kulluktan başka verebileceğimiz hiç bir şey yeterli olmayacaktır. Bedelsiz nimetlendiriyor Allah bizi.

“Anın beni ki anayım sizi! Şükredin bana, sakın nankörlük etmeyin!”
Bakara-152

Başımıza her gelenin Allah’tan olduğunu bilmek, kötü zamanlarda dahi şükretmekten vazgeçmemek de gerekir tabii. Sürekli sahip olamadıklarımızla şikayet etmek, soluduğumuz havanın kıymetini bilmemek, bir parça eksik alınan giysi için oflamak, oram böyle buram şöyle diye sızlanmak nankörlükten başka bir şey değildir aslında ama çoğumuz sürekli yaparız bunları günlük hayatta. Ancak şükretmeyi bir alışkanlık haline getirir, bu bilinci oturtabilirsek içimizde, bu tip ağız alışkanlıklarımızdan bile kurtulabileceğimize inanıyorum. Çünkü bizden beklenen isyan etmek, nankörlük etmek değildir. Sadece iyi günde şükretmek değildir. Her anımızda her şeyin Allah’tan olduğunu bilerek O’na teşekkür etmektir; iyi için de kötü için de.

“…..Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır.”
Bakara-185

“İnanır, şükrederseniz Allah size azabı ne yapacak? Allah da teşekkür eder; her şeyi gereğince bilir.”
Nisa-147

Sanırım saniye başı şükretsek bile az kalacak bir başka konu da, inançlı insanlar olarak hayatımıza devam ediyor olmamızdır. Yolumuzu bulmamız, O’na iman edip kul olma çabasına girmemiz için bizlere gerekli hidayeti veren Allah’a sonsuz şükürler olsun.


About the Author
Author

zeynep t.

Comments (5)
Leave a reply

Name (required)

Website