Ateşin Önünde Sıkışılan Eller

Yüzünüzü kara etsinler ..

O  hangi andır işte o ayet;

İsra/7:
Eğer ahsen davranırsanız(en iyilerden olursanız), kendi nefsiniz için en iyisi olur. Eğer kötü davranırsanız, artık (o da) ona (nefsinize) aittir. Böylece sonrakinin (ikincisinin) vadesi geldiği zaman yüzünüzü karartsınlar ve mescide ilk defa girdikleri gibi girsinler. Ve üstünlük sağladığınız şeyleri mahvedip, helâk etsinler (yok etsinler).

 

Biliyorsunuz ki yakma ibadetini kabul etmiş milletlerden birisi de Tevrat inanışıdır. Yani bugün bir işgal olsa neyiniz varsa toplayıp yakarlar yok ederler bu onlar için bir ibadet şekli bir zevk. İşte o zaman çoğu insan demiştir keşke şu malımı hayır’a kullansaydım diye ama çok geç olmuş savaş başlamıştır ansızın.

Kayıtsız kalmak, gücümüzün yetmediğini düşünmek gerekli bu ayette kötülüğe karşı kayıtsız kalırsak kötülük bizi kuşatacaktır. Allah dilerse bizi bütünler, Allah dilerse açları doyurur benim bunun için bir şey yapmam gerekmez gafletine düşmemeliyiz. Bizlere bu mesaj veriliyor, yardımlaşmanın ve Kuran ayetlerine uymanın önemini vurguluyor.

O mescid her yer olabilir. Sadece bir ibadethane olarak düşünülmemelidir. Sonraki (ikinci) olarak düşünülmemelidir. İnsanlar zan ediyorlar sadece hadislere/söylentilere inanıyorlar. Tek bir yer değildir, iki ile de sınırlı değildir bu geniş düşünmeliyiz ve çalışmalıyız. Kaç iki oldu sayabildiniz mi? Hadislerin/asılsız rivayetlerin bir çirkin yüzü daha burada görünmüş oldu.

 

“Et yiyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını içeceksiniz. Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz.”
(Tevrat, Hezekiel Bölümü 39/18-20)

“Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.”
(Tevrat, Yeremya Bölümü, 12/3)

 

Kitap sahipleri, Kuran hükümlerini tanıma yoluna değil hükümlerini birleştirme yoluna gidip zalimleşmekteler. Bizler iste elimizde bir nur varken mezheplere göz yumarak, Kurandan yüz çevirerek onlardan daha zalim bir hale gelmekteyiz.

Kitab-ı Mukaddes, Eski Antlaşma’yı ve Yeni Antlaşma’yı içeren, Hıristiyan inanışının temelini oluşturan ve Hıristiyanlarca kutsal sayılan kitaptır. Kitab-ı Mukaddes’in 2001 yılında yayımlanan Türkçe çevirisi (Yeni Çeviri) ise Kutsal Kitap olarak adlandırılmıştır. Kutsal Kitap, bir önceki çeviriye göre güncel Türkçe’dir….

Anlayacağımız o ki zalimler zalimlerin dostudur bir olmuşlar. Eski Anlaşma= Tevrat, Zebur Yeni Anlaşma=İncil peki Kuran? O’nun hükmünü tanımamaktalar..


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website