Yanımızdaki Büyük Güç…

Bugün okuduğum bir hikayeyi bu durumu anlatan bir ayetle birleştirerek paylaşmak istedim.

Bir adam ölmüş, cennette Allah’la birlikte geçirdiği yaşama bakıyormuş.. Yaşamını bir kumsal kendisinin de kumsaldaki ayak izleri olarak görmüş.. Yaşam yolunda (kumsalda) çoğunlukla dört ayak izi varmış. Allah’a sormuş; ‘’Bu ayak izleri neden dört tane? Benim iki ayağım vardı..’’ Allah cevap vermiş; ‘’Diğer ikisi benim ayak izlerim.. Ben yaşamın boyunca senin hep yanındaydım seni hiç bırakmadım..’’

Bakmaya devam etmişler, adamın yaşamının en sıkıntılı, en zor olan, karşısına en aşılmaz engellerin çıktığı zamanlarda ayak izleri ikiye düşüyormuş.. Adam ‘’Biliyordum, bak beni en sıkıntılı, zor zamanlarımda yalnız bırakmışsın.’’ Demiş..

Allah cevap vermiş; ‘’Ben seni oralarda sırtımda taşıyordum..’’

Belki de Allah biz kullarının yaşamlarını kolaylaştırmak ve üzülmeyelim diye bilmeden girdiğimiz yanlış yollardan uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor, önümüze zorluklar, engeller, sıkıntılar koyuyor.. Ah bir görebilsek.. Bir görebilsek.. Aslında o engellerin ne büyük lütuflar olduğunu…

O zaman engelleri aşmaya çalışır, yaşamınızı zorlaştırmaya çalışır mıydınız acaba? :)

Bu durumu en güzel anlatan ayetlerden bir tanesi Bakara Suresi 216. Ayet:

 

 

“Hoşunuza gitmemekle birlikte, savaş üzerinize yazılmıştır. Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.”

 

 

Belki de her şeyi biz bilmiyoruz.. Belki de bizim için en iyi olanın ne olduğunu bile bilmiyoruz.. Oysa birisi biliyor.. Belki bu yıl ona daha fazla başvurabilir, ona bize yardım etmesi, destek olması için daha fazla dua edebiliriz..


About the Author
Author

GUL

Leave a reply

Name (required)

Website