Sadece Oku saklanma

 

25 – Furkan 30: Ve resûl: “Ey Rabbim! Muhakkak ki benim kavmim, bu Kur’ân’dan ayrıldı.” dedi.

 

Bir Müslüman olsun balık tutarken Kur’an-ı Kerim okuyan ayetlerden kendine hisse pay biçip cumayı kaçırmayan, bir esnaf olsun Kur’an-ı Kerim okuyan kantarı kaçırmayan. Ve bir öğrenci olsa intihanına Kur’an-ı Kerimden çalışan ve gerçek bir din hocası olsa Kur’an-ı Kerimden soru soran. Ve deniz kenarında oturan kardeşler olsun Kur’an-ı Kerim okuyan ve gözlerini indirip okumaya doyamayan … ne güzel olur değil mi?

Herkes kitabını alsın ve yürüsün, özgür olduğunu göstersin. Desin ki Ey Peygamberimiz ben senin kitabını terk etmedim yanımda taşıyorum daima okuyorum desin! Desin ki utansın o duvarlara yalvaran yahudiler utansın ortak koşan hıristiyanlar görsünler iman neymiş şeref kimdeymiş.

Terk edenlerden olmayın. Her zaman yanımızda dursun ki her zaman bilinçli olalım. Böylece fark edeceksiniz bakalım ne bizi ondan ayıracak?

Deneyin ve görün kendinizi Kur’an-ı Kerim ile şereflendirin.

 

21 – Enbiya 10: Andolsun ki; içinde, sizi zikreden (sizden bahseden) bir kitap indirdik. Hâlâ akıl etmez misiniz?

 

Öyleyse bizi söylüyor ise nasıl olmamıza bırakın Kur’an-ı Kerim karar versin sadece teslim olun. Hem çevremizdeki kitap yüklüleri de görmüş oluruz bakalım hangisini taşıyabilecekler?

Kur’an-ı Kerim yeter diyorum onlar yetmez diyorsa yüklensinler hepsini, sadece bir çanta edin ve tanında tut ve oku onu korkma gurur duy dinin ile.


About the Author
Author

Gokhan_X1

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website