Rivayet Kültürü…

Şayet Peygamberin ölümünden 200 yıl sonrasında horasandan Buhari diye biri kalkıp Mekkeye gelip RİVAYET- SÖYLENTİ toplamasa idi ve ondan sonrada hiç RİVAYET KÜLTÜRÜ oluşmasa idi ve bu güne kadar gelinse idi Bu gün yaşayan insanlar doğal olarak şu soruyu soracaktı.   ^^ Kardeşim bu dinin peygamberi yaşamadımı, bir şeyler söylemedi mi , ona ait neden resim yazı gibi onu tanıyacağımız şey yok ^^diyeceklerdi.

Onlara ayetle verilecek cevap da şu olacaktı .

30.Yahudiler, “Üzeyr, Allah’ın oğludur” dediler. Hıristiyanlar ise, “İsa Mesih, Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkâr etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah, onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!
9-Tevbe Suresi

İnsanlar her dönem peygamberlerin sadece ELÇİ olduğunu ve gaybi bilmediklerini kendiliklerinden bir mucize getirme gibi bir yetenekte olmadıklarını unutmuşlar ve onlara Yüceltme ve İlahlık vasfı vermişlerdir.
Yahudiler ÜZEYR i yücelterek Allahın oğlu demişler. Hristiyanlarda İSA Allahın oğlu demişler. İşte son peygamberde aynı olaylar yaşanmasın diyerek ona ait,yazı,resim gibi belgeleri yok etmişler hatta mezarını bile belli olmıyacak bir yere gömmüşlerdir.

Arkadaşlar (peygamberimiz şöyle yapmıştı ) diye anlatılan şeyler o dönem yani peygamberimiz yaşarken arkadaşları yada akrabaları yada katipler yada tarihçiler tarafından yazılan yazılar değildir. öncelikle bunu DELİL lendirelim.
İslam aleminde ne Mekkede ne Medinede hz Muhammed yaşarkan yada o öldükten 200 yıl sonrasına kadar yazılı ( peygamberin hayatını anlatan) TEK BİR evet tek bir ESER yada KİTAP yoktur. Önce bunu araştırın.

200 yıl sonra yazılan rivayetler sanki o dönem yaşanmış gibi anlatılmaktadır, Kanmayın araştırın uyanık olun. Yazıldı diyenlerede hani BELGE deyin.

Çünki ELÇİ onun gönderdiğini anlattı yaşadığı müddetçe ve her ELÇİ onu kim gönderdise onun sözlerini ,emirlerini ve yasaklarını bildirdi. Görevlerini yaptılar ve ardında Alemlerin Rabbinden bir eser olarak KURAN bırakıldı.

Bize düşen ise ELÇİ ye vahyedilen bu Kuranı okumak anlamak ve hayata uygulamaktır. Çünki yine ayetin dediği gibi siz bu KİTAPTAN ( Kuran ) sorulacaksınız. Ahirette ; Çelişkilerle dolu ve kimin uydurduğu belli olmaya ve toplanan SÖYLENTİ ve RİVAYET lerden sorgulanmıyacaksınız emin olun.

ZAN la hareket etmeyin ZAN içeren sözlere kanmayın ve ZAN dan uzak durun. Çünki Kuran ZAN la hareket etmememizi söylüyor.


About the Author
Author

metafizik199



Comments are closed.