Felsefe’nin 2 önemli özelliği / Felsefe Nedir?

Felsefe’nin 2 önemli özelliği / Felsefe Nedir?

Felsefe Nedir? Tarih boyunca felsefe, çeşitli şekillerde tanımlanmıştır. Socrates (M.Ö 339) felsefeyi şöyle tanımlamıştır; “Felsefe, neleri bilmediğini bilmektir” Platon (M.Ö 427-347) “Doğruyu bulma yolunda, düşünsel (idealist) bir çalışmadır.” demiştir. Augustinus (354-430) “Felsefe Tanrıyı bilmektir ve gerçek felsefeyle, gerçek din özdeştir.” David Hume (1711-1776) “İnsan zihnini mahiyetini incelemektir.” John Locke (1637-1704) “Bütün düşüncelerimizin duyumlarımız ile gerçek alemden geldiğini kanıtlamaktır.” Bütün bu (daha&helliip;)
Nasıl Yaşamalıyız?

Nasıl Yaşamalıyız?

Tarih boyunca birçok düşünür hayatın amacını ve nasıl yaşanılması gerektiği üzerine düşünmüşler ve bu konuyla ilgili birçok eser vermişlerdir. Örneğin Sokrates “Doğru bir yaşayış nasıl bir yaşayıştır?” sorusuyla ilgilenmiş, insanın kendisini ahlakça eğitmesini “Kendini tanı!” buyruğuyla bir ödev olarak göstermiştir. Bu buyruk bugün bizler için de geçerlidir. Kendimizi tanımamız için nereden geldiğimizi, neden burada olduğumuzu, nereye gideceğimizi ve neden hiçbir (daha&helliip;)
İslam ve Felsefe İlişkisi Üzerine

İslam ve Felsefe İlişkisi Üzerine

Bazı kişi ve çevrelerin İslam adına felsefeye düşmanlık ettikleri ve felsefeyi insanları dinden ve imandan saptıran bir faaliyet olarak değerlendirdikleri görülür. Bu kişiler açısından geçerli olan tek şey bize geçmişten nakledilen dini ve mezhepsel bilgilerdir. Felsefeye düşmanlık eden hatta ilahiyat fakültelerinin ders içeriklerinden çıkarılması için çaba gösteren zihniyetin felsefenin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmadıkları anlaşılmaktadır. Öncelikle din ve iman (daha&helliip;)