Zina Meselesi

Son günlerde gündemi en çok meşgul eden konulardan biri olan zinayı ele almak istedik. Çünkü bu konuda toplumu aydınlatmak görevini üstlenenler nedense hiç ses çıkarmadılar. Gerçi onlar daha ciddi konularda görüş bildirirler örneğin “yüksek topuklu ayakkabı harammıdır, değilmidir; ruj abdesti bozarmı bozmazmı… ” gibi.

Toplum genelinde zina deyince akla gelen evli olan kişilerin evlilik dışı ilişki yaşamasıdır. Hatta toplumdaki bir genel kanı da; bekar insanların yaşadıkları evlilik dışı ilişki zina sayılmaktadır.

Halk arasında bazı kelimeler günümüze değişerek ce çarpıtılarak gelmiştir. Bu kelimeler anlam kaybına da uğramıştır. Zina da bunlardan biridir.

Allah Kuran’da evlilik sınırları içinde cinselliği serbest bırakmış, zinayı ise suç saymıştır. Zina, fuhuş genel ismiyle yapılan cinsel suçların kadın-erkek arasında olanıdır. (Kurna’da homoseksüellik ve lezbiyenlik fuhuş adıyla geçer)

Allah Kuran’da evlenebilinecek ve evlenilemeyecekleri ayetleriyle açıklamıştır. Allah evlilik dışı bütün cinsel ilişkileri zina olarak tanımlar ve şöyle der;

Zinaya yaklaşmayın çünkü o iğrenç bir iştir, yol olarakta çok kötüdür. (İsra-32)

Sonuç olarak zinanın kötülüğü Allah tarafından bildirilmiştir. İnsanlar cinselliği kadın-erkek arasında yaşayacaklarsa evlenmelidirler. Burada önemli bir noktada erkeğin evleneceği kadının bekar olması ya da kadın boşanmışsa üzerinden bekleme süresinin geçmesi gereklidir.

Bir diğer tartışma konusu zinanın cezasını Allah Nur Suresi 2. ayette açıklamıştır. Kuaran’da hiçbir suçun cezası için recm geçmez.

Allah hepimizi zinadan korusun!

Yazar : Birol


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website